субота, 12 жовтня 2024 07:25

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ хоче витіснити ЗСУ з Курщини до погіршення погоди - ISW

РФ хоче витіснити ЗСУ з Курщини до погіршення погоди - ISW
У Курській області РФ тривають бойові дії. Фото: deepstatemap.live

Російські війська 10 та 11 жовтня посилили контратаки у Курській області. Вони намагаються витіснити українські сили до того, як погіршення погодних умов обмежить маневри на полі бою.

Разом з тим аналітики поки не бачили підтверджень просування росіян у Суджанському районі, витіснення українських сил з більшої частини Глушковського району або оточення українських військ у Кореневському районі. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Посилені російські контратаки, ймовірно, мають на меті витіснити українські війська з Курської області до того, як погані погодні умови почнуть обмежувати їхні маневри на полі бою", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянам буде важко втримати територію на Курщині

Аналітики прогнозують, що російське військове командування може бути стурбоване тим, що погані погодні умови восени 2024 року і на початку зими сприятимуть позиційним боям у Курській області і дадуть українським військам більше часу, щоб краще закріпитися на утримуваних ними позиціях.

"Краще закріплені українські війська з більш розгалуженою фортифікаційною мережею в Курській області, ймовірно, ще більше ускладнять спроби Росії відтіснити ЗСУ назад через кордон. Російські війська можуть відчувати, що вікно можливостей, щоб витіснити українські сили з Курської області з тим рівнем живої сили і техніки, які росіяни виділили для цього, закривається", - зазначають аналітики.

Вони вважають, що російське військове командування, ймовірно, прагне швидко витіснити українські сили з Курської області, щоб звільнити бойові потужності для проведення пріоритетних для росіян наступальних операцій на Покровському напрямку і в західній частині Донецької області.

"Однак російським військам не вдалося досягти швидких успіхів у Курській області ще з моменту початку контратак 10 вересня. А посилення контратак загрожує виснаженням і деградацією тієї самої бойової потужності, яку російські військові сподіваються перекинути на пріоритетні наступальні операції в Донецькій області", - додають в ISW.

Аналітики проєкту DeepState повідомили, що ворог продавив лівий фланг Курського угрупування Сил Оборони України. Є загроза оточення.

Російські війська намагаються закріпитися в районі Новоіванівки та Зеленого Шляху. Аналітики зазначають, що між українськими підрозділами на Курському напрямі немає взаємодії, що впливає на хід операції.

Зараз ви читаєте новину «РФ хоче витіснити ЗСУ з Курщини до погіршення погоди - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути