Ексклюзиви
четвер, 20 травня 2010 17:31

На Мадагаскарі армія влаштувала перестрілку із спецслужбами

На Мадагаскарі армія влаштувала перестрілку із спецслужбами

У столиці Мадагаскару Антананаріву у четвер групи, що представляють національні силові структури, обстріляли один одного. Перестрілка спалахнула о 10:45 за місцевим часом. У протистояння вступили загін військовослужбовців і поліцейських з одного боку і бійці сил швидкого реагування жандармерії (FIGN) з іншого боку. Напередодні ввечері частина підрозділів FIGN оголосила про початок акції протесту проти дій свого командування.

Точної інформації про загиблих не надходило. ЗМІ передають, що з обох сторін були поранені.

"Всі спокійно. Вони (бійці FIGN) відступили в свої казарми і ведуть переговори з вирішення конфлікту", - сказав полковник військової полиції Річард Раваломанана, уточнивши, що група заколотників складалася з 21 людини.

Як відзначають експерти, Мадагаскар цього літа чекають дуже важливіші політичні події. На 12 серпня призначений референдум з конституції країни. 30 вересня мають відбутися вибори до парламенту. 26 листопада пройдуть загальні вибори президента.

Минулого тижня президент Мадагаскару Андрі Раджоеліна заявив, що не братиме участі в майбутніх виборах глави держави. Таким чином Раджоеліна, за його зізнанням, хоче сприяти подоланню серйозної політичної кризи в країні. Поки ж Раджоеліна, якого не визнає світова спільнота, відмовляється виконувати домовленості про політичне врегулювання, досягнуті з іншими політичними силами за посередництва Африканського Союзу.

ІТАР-ТАРС, РІА-Новини

Зараз ви читаєте новину «На Мадагаскарі армія влаштувала перестрілку із спецслужбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути