понеділок, 14 березня 2016 14:17

Італійському Vogue сподобались автентичні аксесуари українки
7

Фото: Ярослави Келлерманн

Італійський журнал Vogue Accessory відзначив автентичні аксесуари, виготовлені власноруч українкою, що нині живе в Польщі, Ярославою Келлерманн. Фотографії виробів з'явилися на Facebook-сторінці модного журналу.

"Я підписана на італійську версію Vogue Accessory вже два роки. Це авторитетне видання допомагає мені слідкувати за трендами у світі додатків, надихає й мотивує. Тому одного дня я сконтактувала з редакцією сторінки на Facebook і запросила їх відвідати мою сторіночку. У відповідь мені запропонували надіслати кілька фото моїх робіт, що я й зробила. Те, що Vogue Accessory звернули увагу на гердани, означає для мене, що сучасні українські прикраси можуть мати майбутнє не лише в межах України", — каже майстриня.

Ярослава Келлерманн родом з Полтави. Виготовленням традиційних прикрас займається три роки.
"Закохалася у гердани під час поїздки до Львова. З самого початку опановувала техніку станкового ткацтва шляхом проб і помилок. Моєю метою було створення на основі традиційної форми та візерунку сучасної й стильної прикраси. Ювелірною справою ж цікавилася віддавна, зокрема відвідувала курси для золотарів у місті Варшава, випробовувала деякі техніки самостійно", — розповіла Ярослава.
"Найбільше мене надихає народна творчість, зокрема традиційні прикраси, передусім українські. Також італійські, німецькі, угорські, естонські та норвезькі. Хотілося б не просто зберегти старі зразки, а й створити модерні варіації на їх основі", — додала.
Окрім герданів, Ярослава також виготовляє дукачі й сережки, використовуючи майже невживану сьогодні техніку грануляції.

Зараз ви читаєте новину «Італійському Vogue сподобались автентичні аксесуари українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути