середа, 16 жовтня 2024 19:53

Голова МСЕК Крупа зробила 49-х прокурорів "інвалідами". Вони отримали 54 млн пенсії - Бутусов

Голова МСЕК Крупа зробила 49-х прокурорів "інвалідами". Вони отримали 54 млн пенсії - Бутусов
Тетяна Крупа у залі Печерського районного суду міста Києва. Фото: Ґрати

Головний редактор сайту "Цензор.Нет" Юрій Бутусов заявив, що у Хмельницькій області 49 прокурорів на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність у голови медико-соціальної експертної комісії і депутатки облради від партії "Слуга народу" Тетяни Крупи.

Про це Бутусов написав у Facebook.

Бутусов опублікував імена 49 прокурорів, які оформили фіктивну інвалідність та "роками отримували гроші з державного бюджету".

Він заявив, що прокурори отримали щонайменше 54,1 млн грн пенсії - деякі оформлювали інвалідність з 2016 року, деякі останнім часом.

"З усього керівництва Хмельницької обласної прокуратури та її структурних підрозділів пенсію у Крупи не оформив тільки один прокурор - Олександр Гончар, керівник Кам'янець-Подільської окружної прокуратури", - написав Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ оцінило фінансову "мегауспішність" "слуги" Клочка, який за два роки накупив майна на 25 мільйонів. Справа у суді

"Правоохоронні органи Хмельницької області знали про масштабну систему, яку створила "слуга народу" Крупа, тому що були співучасниками корупційних схем", - написав Бутусов.

"Майже всі прокурори Хмельницької області виявились… інвалідами 2-ї групи - згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність - згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду Олександра Крупи", - розповів журналіст.

Бутусов повідомив, що подружжя обласного прокурора Олексія Олійника отримало 2,5 млн грн з Пенсійного фонду. Першим пенсію о 2017-му у віці 37 років оформив Олексій Олійник, тоді він, простий прокурор, отримав вперше 34 397 грн. Торік Олійник, прокурор області, отримав вже 251 260 грн.

Аналогічну з чоловіком підвищену пенсію оформила і його дружина - прокурор прокуратури Хмельницької області до 2024-го року Ірина Олійник.

Офіс генерального прокурора заявив, що генпрокурор Андрій Костін підписав наказ про проведення службового розслідування.

"Службове розслідування охоплюватиме перевірку не лише інформації, яка стосується вищезгаданої обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури. Комісія з проведення службового розслідування вже розпочала збір інформації та документів для з'ясування цих обставин", - заявив Офіс генпрокурора.

4 жовтня співробітники Державного бюро розслідувань викрили Тетяну Крупу і її сина Олександра Крупу, начальника Головного управління Пенсійного фонду в області, на незаконному збагачені, повідомляло ДБР.

У Тетяни Крупи в робочому кабінеті виявили $100 тис, підроблені медичні документи, списки ухилянтів із прізвищами і фіктивними діагнозами. Вдома у посадовців знайшли майже $5 млн 244 тис, €300 тис, понад 5 млн грн, брендові прикраси і коштовності.

Також ДБР з'ясувало, що родина чиновників володіє 30 об'єктами нерухомості у Хмельницькому, Львові і Києві, дев'ятьма елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. м2. За кордоном у їхній власності - нерухоме майно в Австрії, Іспанії і Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також накопичила майже $2,3 млн.

7 жовтня Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про тримання Крупи під вартою із можливістю 500 млн 1528 грн застави.

Зараз ви читаєте новину «Голова МСЕК Крупа зробила 49-х прокурорів "інвалідами". Вони отримали 54 млн пенсії - Бутусов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути