Ексклюзиви
неділя, 07 жовтня 2012 01:23

Через сміттєзвалища в Тунісі постраждали 49 поліцейських

Через сміттєзвалища в Тунісі постраждали 49 поліцейських
Фото: Reuters

У Тунісі 49 поліцейських отримали поранення в ході зіткнень з демонстрантами на острові Джерба. Про це 6 жовтня повідомляє Agence France-Presse.

Причиною невдоволення протестувальників стало рішення місцевої влади знову відкрити на острові сміттєзвалище, яка раніше припинила свою роботу. Демонстранти спалили шість поліцейських автомобілів і закидали вартових правопорядку камінням і пляшками із запальною сумішшю. Поліція застосувала для розгону мітингувальників сльозогінний газ, проте, як зазначається, ніхто з них не був арештований.

Як відзначає AFP, масові демонстрації в Тунісі, часто закінчуються зіткненнями з поліцією, не є рідкістю. Основною причиною виступів є низький рівень життя, який, незважаючи на обіцянки, обраним на перших за кілька десятиліть загальних виборах владі підняти не вдалося. До останнього часу острів Джерба, на відміну від материкової частини країни, залишався одним з найбільш спокійних місць на території Тунісу.

Між тим, в останні тижні високий рівень безробіття, перебої з подачею води в будинки жителів і погані умови життя призвели до зростання соціальної напруженості на острові і регулярним масових акцій протеста.Остров Джерба ??знаходиться в декількох кілометрах від узбережжя материка в східній частині Тунісу і є популярним місцем відпочинку у туристів. Постійне населення острова складає близько 140 тисяч чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Через сміттєзвалища в Тунісі постраждали 49 поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути