Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2024 08:11

Bihus.Info: суддя Касаційного адміністративного суду живе у маєтку тещі за 18,5 млн грн
4

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду України Ігор Дашутін разом із родиною живе в елітному котеджному містечку у Києві, але офіційно там нерухомості не має.

Будинок на суму від 18,5 млн грн 2023 року купила його теща, пише Bihus.Info.

Сам Дашутін і його дружина Анна у власності не мають ані нерухомості, ані авто. Вони користуються лише тим, що належить їхнім родичам.

В останній офіційній декларації суддя вказав, що проживає у квартирі матері. Житло на 190 кв.м розташоване в одному зі столичних ЖК бізнес-класу. Матір Дашутіна придбала його у жовтні 2020 року, одразу ж туди заїхав суддя з родиною.

Але журналісти з'ясували, що протягом останніх кількох тижнів Дашутіна та його дружину регулярно бачили у котеджному містечку у Києві. У вересні 2023-го будинок там придбала теща судді Оксана Лящова. Такі маєтки там зараз коштують від 18,5 млн грн.

У родичів Ігоря Дашутіна знайшли дороге майно
Фото: Bihus.Info
У родичів Ігоря Дашутіна знайшли дороге майно
У родичів Ігоря Дашутіна знайшли дороге майно
У родичів Ігоря Дашутіна знайшли дороге майно

Суддя підтвердив журналістам, що він і його родина інколи відвідують тещу. Але стверджує, що продовжує жити в квартирі матері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати, яка продає пиріжки на базарі, дала гроші на маєток доньці-судді

У Bihus.Info є інформація, що квартиру матері Дашутіна нещодавно виставили на сайтах з продажу нерухомості. Однак, після звернення журналістів до судді оголошення зникло.

Розслідувачі також помітили автомобілі, якими користуються суддя та його дружина. Він сам їздить на новому Volkswagen Arteon. Авто ще не оформлене на суддю, бо перебуває в лізингу. Його дружина використовує Audi Q8 2024 року випуску, яку у квітні придбала матір судді.

Дашутін на це заявив, що у випадку виходу за межі 180-денного терміну вони внесуть це до декларації. Додав, що користуються в основному одним автомобілем.

Торік у вересні Верховна Рада проголосувала за відновлення електронного декларування посадовцями. Водночас реєстри декларацій нардепи залишили закритими - правка не набрала необхідної кількості голосів.

Після цього громадські активісти закликали президента Володимира Зеленського повернути законопроєкт до парламенту. Петиція до президента з вимогою ветувати законопроєкт за три години назбирала голоси.

Верховна Рада виправила законопроєкт про відновлення е-декларування після вето президента. У грудні Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило публічний доступ до реєстру декларацій.

Зараз ви читаєте новину «Bihus.Info: суддя Касаційного адміністративного суду живе у маєтку тещі за 18,5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути