Ексклюзиви
четвер, 10 жовтня 2024 06:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики прогнозують завершення російського наступу

Аналітики прогнозують завершення російського наступу
Російські загарбники зібрали значні ресурси для літнього наступу. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники вичерпали багато резервів, які вони накопичували для свого посиленого наступу влітку 2024 року.

Наступальна операція РФ поки триває, але, ймовірно, вона завершиться в найближчі місяці. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, російське військове командування, ймовірно, націлене на посилення механізованої наступальної активності, щоб дозволити своїм військам просуватися відкритими полями і закріплюватися в прилеглих населених пунктах на лінії фронту. Потім російські війська можуть використовувати їх як плацдарм для підготовки та початку наступальних операцій, спрямованих на досягнення оперативних цілей. Таких як, наприклад, захоплення Курахового на заході Донецької області або Покровська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексголова ЦРУ назвав слабкі і сильні сторони Росії

Вплинуть на перебіг бойових дій також осінні погодні умови. Вони, ймовірно, обмежать маневр російської піхоти. Багато вітрозахисних смуг, що складаються з листяних дерев, втратять більшу частину свого листя і забезпечать менше маскування для російських піхотних груп восени та взимку. Це зробить російських піхотинців більш уразливими для розвідувальної та тактичної стрілянини українських безпілотників.

Російські війська, швидше за все, не припинять наступальні операції після осіннього сезону бездоріжжя, хоча несприятливі погодні умови зменшать ефективність російської піхоти.

Аналітики припускають, що російський диктатор Володимир Путін та військове командування РФ дотримуються стратегії, спрямованої на те, щоб не допустити накопичення Україною живої сили та матеріальних засобів для протидії ініціативі на всьому театрі військових дій. Швидше за все, РФ продовжить дотримуватися цієї стратегії, незважаючи на сезонні обмеження на маневр механізованих та піхотних підрозділів.

У вересні Росія зазнала найбільших втрат на фронті від початку повномасштабного вторгнення - понад тисячу солдатів на добу. Середній рівень втрат російської армії зріс до 1271 осіб вбитими або важко пораненими на добу.

До цього найвищий показник був у травні, коли в середньому було вбито або поранено 1262 російських військових.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики прогнозують завершення російського наступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути