вівторок, 01 червня 2021 22:01

40 нескорених: перша в історії українська збірна на міжнародних змаганнях Warrior Games
40

31 травня у Києві оголосили результати Національного відбору до збірної з адаптивних видів спорту на Warrior Games (англ. Ігри Воїнів — Gazeta.ua)

Warrior Games (Ігри Воїнів) — це міжнародний мультиспортивний захід для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, травми чи захворювання під час виконання службових обов'язків. Змагання проводяться з 2010 року у США. У перші роки свого існування участь у турнірі брали команди родів військ американської армії: Сил спеціальних операцій, Сухопутних військ, Корпусу морської піхоти, Повітряних Сил, Військово-морського флоту спільно з Береговою охороною США. З 2013 року до змагань долучилися й представники Збройних Сил Великої Британії, а 2021 року у Орландо, штат Флорида вперше участь у "Іграх Воїнів" візьме й збірна команди України та ще 6 держав-партнерів.

З понад 250 учасників, поранених ветеранів і військовослужбовців, обрали 40 найкращих. Які з 12 по 22 вересня цього року представлять Україну на міжнародних змаганнях Warrior Games в Орландо (штат Флорида, США)

Учасник команди  збірної України на Warrior Games
Фото: Офіційна сторінка української команди Warrior Games
Учасник команди  збірної України на Warrior Games
Учасник команди  збірної України на Warrior Games
Учасник команди  збірної України на Warrior Games
Учасник команди  збірної України на Warrior Games

Адаптивні види спорту в програмі Warrior Games: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика, велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, пауерліфтинг, волейбол сидячи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Краще б цих ветеранів не було" — як у Києві обирали нескорених

При підборі кандидатів враховували чотири критерії: спортивний результат, реабілітація, спортивна етика та ставлення. Найкращі ветерани-атлети конкуруватимуть з колегами з США, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

Потрапити до збірної України Warrior Games 2021 мали можливість ветерани та діючі військовослужбовці ЗСУ, Нацгвардії України, Держприкордонслужби, Нацполіції, СБУ, а також добровольчих формувань, які отримали поранення, були травмовані чи захворіли під час або внаслідок виконання службових обов'язків у зоні бойових дій ООС або в ході миротворчих операцій за участю України з 1991 року.

Відбір та підготовку збірної України здійснює Міністерство ветеранів України спільно з Центром стратегічних комунікацій "СтратКом Україна", Федерацією стронгмену України, фонду "Повернись живим" та за підтримки міжурядової робочої групи.

Протягом трьох місяців триватиме підготовка спортсменів, у липні та серпні пройдуть підготовчі збори команди. До 4 червня всі відібрані спортсмени мають підписати особисті угоди.
Змагання Warrior Games відбудуться 12-22 вересня 2021 року в спортивному комплексі ESPN Wide World of Sports, Орландо, Флорида, США

До Дня матері в Уманському художньому музеї відкрили виставку "Незламні". На фото - в національному вбрані жительки Умані, чиї сини або чоловіки загинули на російсько-українській війні

Зараз ви читаєте новину «40 нескорених: перша в історії українська збірна на міжнародних змаганнях Warrior Games». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути