Ексклюзиви
понеділок, 15 серпня 2016 18:20

Українські активісти розкажуть про путч ГКЧП

Українські активісти розкажуть про путч  ГКЧП

19 серпня о 15.00 у Національному музеї історії України відбудеться зустріч з активістами , що безпосередньо брали участь у в опорі та придушенні путчу, організованого верхівкою КПРС в серпні 1991 року.

У зустрічі візьмуть участь колишні активісти Української сотні: один з останніх радянських політв'язнів Григорій Куценко, навколосвітній мандрівник Валерій Петущак, журналіст Георгій Лук'янчук та громадський діяч Василь Повзун. Вони продемонструють відеозаписи та фотографії тих подій з особистих архівів. Повідомляється у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заражений грибком архів евакуюють

Cеред тих, хто чинив опір ГКЧП у Москві було й багато українців. Вони записувалися до Української сотні та під національними прапорами тримали оборону Білого дому зі сторони Москва-ріки з 19 серпня і аж до повної поразки путчистів 22 серпня. Події навколо Білого дому, національні прапори на барикадах у Москві підштовхнули депутатів Верховної Ради, тоді ще УРСР, до прийняття доленосного Акту про Незалежність України 24 серпня 1991 року.

Нагадуємо, що 19 серпня о 18:30 у книгарні "Є" (Київ, Лисенка 3) відбудеться презентація етнографічно-антропологічного проекту Ukrainer.

Зараз ви читаєте новину «Українські активісти розкажуть про путч ГКЧП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути