Ексклюзиви
понеділок, 31 травня 2021 14:30

Дієтологиня розповіла про корисні властивості ягід

Автор: http://tvoemisto.tv/
  На ягодах корисно робити розвантажувальні дні
На ягодах корисно робити розвантажувальні дні

Розпочався сезон ягід. Завдяки цим природним ласощам можна покращити здоров'я. Як саме - розповідає дієтологиня Ніна Радзієвська.

1. Полуниця
Відкриває сезон ягід червона й ароматна полуниця. Ягода багата калієм, а в поєднанні з клітковиною позитивно впливає на травний процес і прекрасно зміцнює серцевий м'яз.

2. Черешня
Найбільша кількість вітамінів міститься в бордовій черешні. Але найменше алергенів має світла - жовта. У м'якоті черешні міститься ідеальне співвідношення цинку, магнію і міді - це мінерали, які необхідні для синтезу білку і креатину. А це сприяє зміцненню волосся і нігтів.

3. Вишня
У м'якоті вишні міститься клітковина, яка покращує травлення. А вишневий сік прекрасно зміцнює стінки капілярів і нормалізує згортання крові.

4. Малина
Малина дуже багата на аскорбінову кислоту. Одна з найцінніших властивостей малини полягає в тому, що вона є прекрасним жарознижуючим засобом. Причому ця властивість зберігається при будь-якій обробці - ягоду можна сушити, заморожувати, перетирати з цукром. Якщо в осінньо-зимовий період при застуді ви не хочете приймати таблетки, кращий альтернативний засіб - це малина в будь-якому вигляді.

5. Смородина
Чорна смородина за вмістом аскорбінової кислоти перевершує багато інших ягід. У тих людей, які мають низький рівень гемоглобіну - смородина допоможе привести його в норму. Крім того, смородина містить калій, який сприяє перистальтиці кишечника. У ній міститься велика кількість вітаміну К, а це покращує згортання крові.

6. Чорниця
Ця маленька ягода корисна для зору, адже сприяє поліпшенню кровопостачання сітківки очей. Чорниця здатна навіть боротися зі статком, який називається "куряча сліпота". У ній мінімум органічних кислот, тому вона не подразнює слизову шлунка і кишечника - це прекрасний засіб при розладі шлунка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти, аби мати плоский живіт

7. Лохина
Цю лісову ягоду добре їсти в поєднанні з іншими. Сік лохини підвищує апетит, нормалізує рівень цукру в крові та зміцнює стінки капілярів. Також ця ягода є прекрасним сечогінним і жовчогінним засобом.

Черешні захищають від утворення тромбів і бляшок. У плодах містяться каротиноїди й антоціани, які зміцнюють стінки кровоносних судин за атеросклерозу. Вони стимулюють травлення, знімають біль у шлунку, за артриту, подагри й ревматизму.

Черешня омолоджує шкіру, тому що виводить шкідливі речовини з організму. Вона багата на мікроелементи, які виробляють меланін, що сприяє поліпшенню засмаги.

Зараз ви читаєте новину «Дієтологиня розповіла про корисні властивості ягід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути