Для покращення роботи кишківника лікарі радять їсти лимон. Він допомагає підтримувати кисле середовище та очищує стінки кишечника. Запобігає утворенню зайвих газів, поліпшує обмін речовин.
— При порушенні травлення для відновлення мікрофлори кишківника роблю пасту із сухофруктів і лимона, — розповідає Олеся Боніт, 50 років, терапевт із Білої Церкви на Київщині. — Для її приготування мию і перемелюю у м'ясорубці по 200 грамів кураги, родзинок, волоських горіхів, сушеного інжиру, чорносливу. Беру лимон зі шкіркою. Додаю склянку меду. Вживати потрібно по столовій ложці зранку та ввечері. Якщо організм ослаблений, по три-чотири ложки на день. Паста зміцнює імунітет, поліпшує настрій, зміцнює кістки, нігті, волосся, покращує колір шкіри.
При харчових отруєннях допомагає лимон із цукром.
— У літрову банку насипаю дві столові ложки цукру. Зверху кладу кружальця лимону. І так шар за шаром. Закриваю поліетиленовою кришкою і зберігаю в холодильнику.
Коментарі