середа, 18 квітня 2012 06:45

Чай із кропиви п'ють замість вітамінів

— Із настанням тепла всюди вже росте кропива. Молода особливо корисна, бо підвищує імунітет. Містить вітаміну С більше, ніж смородина. Каротину, з якого виробляється вітамін А, у кропиві вдвічі більше, ніж у моркві.

Також є залізо, магній, калій, марганець, кальцій. Якщо з'їсти 20 листків у салаті, можна замінити добову дозу вітамінів у таблетках. Чай із свіжої кропиви найчастіше п'ють для профілактики застуди і запалення легень. Але рослина посилює зсідання крові, тому її не варто вживати тим, хто має підвищений тиск, — розповідає столичний фітотерапевт Світлана Завальська, 56 років.

Для чотирьох порцій вітамінного чаю беруть три столові ложки свіжого листя кропиви і чотири — сушених плодів горобини. Кладуть в емальовану каструлю, заливають півлітра води. Коли суміш закипіла, варять ще 10 хв. Настоюють 3 год. при кімнатній температурі. Каструлю щільно закривають. П'ють по склянці двічі на день перед їдою.

Зараз ви читаєте новину «Чай із кропиви п'ють замість вітамінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути