Кульбабове варення виводить надлишок холестерину

— Готую варення з кульбаби. Це мій еліксир здоров'я, — розповідає Любов ЛИПИНЕЦЬ, 63 роки, із селища Мирове Нікопольського району Дніпропетровської області. — Смак і густина нагадують мед.

Робить його наприкінці травня під час масового цвітіння. На добу замочує 400 квіток. Варить у 500 мл води 20 хв. Додає 1 кг цукру, два порізані неочищені лимони й кип'ятить ще 5 хв. Охолоджує, проціджує. Рідину проварює 2–3 хв. і розливає по банках. Приймає вранці по 1 ст. л.

— Кульбаба покращує обмін речовин й допомагає побороти втому. Це протизапальний і тонізуючий засіб. Він чистить кров і виводить надлишок холестерину, — говорить столичний фітотерапевт 42-річний Віктор Деркач. — Кульбабове варення приємніше пити, ніж гіркий настій з цієї квітки. Для нього перекручують у м'ясорубці цвіт з молодим листям. Віджимають крізь марлю сік. Він багатий вітамінами, але шкодить людям з високою кислотністю шлунка.

Варення з кульбаб корисне також для профілактики кашлю та бронхіту. Для цього його слід приймати по 2 ст. л. на день.

Зараз ви читаєте новину «Кульбабове варення виводить надлишок холестерину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути