Ексклюзиви
вівторок, 05 січня 2010 19:27

Кава з перцем рятує від застуди

— Я кавоманка з 20-річним стажем, — розповідає львів"янка Марія Нерпик, 37 років. — Купую тільки в зернах. Люблю арабіку, тому що вона ароматніша від робусти і має м"який смак із кислинкою. Ранкову каву п"ю без добавок. Варю у мідній турці. Дві ложки заливаю холодною водою, розмішую з цукром.

Важливе правило — дати каві спокійно закипіти. Мішати не треба.

— Коли піднімається пінка, відводжу турку убік. Так роблю тричі, переливаю у горнятко. Аби фус швидко осів, кидаю кубик льоду. Чим дрібніше змелені зерна, тим краще і швидше вони запарюються.

— А мені подобається, коли мама варить каву з карамеллю, — каже донька Марії 17-річна Наталія. — Розтоплює у турці цукор, всипає каву і додає води. Такий класний аромат по усій квартирі.

Добре тонізує кава з перцем. У родині Нерпиків п"ють її не пізніше, ніж за 5–7 год. до сну. Рятуються таким рецептом від застуди.

— Варю каву з ложкою цукру. Додаю по дрібці солі та перцю чилі, трохи масла, і ще раз доводжу до кипіння.

Зараз ви читаєте новину «Кава з перцем рятує від застуди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути