Тростянецька шоколадна фабрика "Україна" виготовила новий чорний шоколад "Корона десертна". У продажу він з"явиться цього місяця. Крім 49 видів шоколаду, цукерок і драже під торговою маркою "Корона" у Тростянці на Сумщині виготовляють продукцію "Мілка" і "Шоколадна фабрика "Україна".
— Звіряток із альпійських луків не показуватимемо, — попереджають організатори перед поїздкою на фабрику.
На прохідній перевірили паспорти, дали перепустки і попросили здати мобільні, фотоапарати та ноутбуки. А перед екскурсією цехами довелося зняти сережки, ланцюжки, браслети, кільця й одягти білі шапочки та халати. Бородатим чоловікам видали пов"язки.
— Какао-боби для шоколаду ми завозимо з Африки, з країни Кот-д"Івуар, — пояснює менеджер із виробництва Ярослав Гузей, 35 років. Він показує великі пакети з коричневими продовгуватими кульками. — Вони не пахнуть. Приємний запах з"являється від обсмажених бобів. Їх перетирають до утворення тягучої маси — какао тертого. З нього й роблять шоколад.
— Класичний чорний шоколад складається з тертого какао, масла какао, цукру, ваніліну та лецетину, — ділиться Ярослав.
Для отримання гладенької та блискучої плитки шоколадну масу нагрівають, охолоджують і знову нагрівають. Заливають у форми, де вона застигає, потім фасують.
Від початку обробки кавових бобів до отримання готового шоколаду проходить дві доби.
Коментарі