— Сливи вродило багато, і гріх було не зробити наливку. Спробувала новий рецепт із білих сортів, бо із синіх вже набридла приторно-солодким смаком. Моя настоянка м'яка й добре на душу лягає. П'янить повільно, — розповідає Тетяна Козяр, 51 рік, із міста Малин Житомирської області.
— Мию і виймаю кісточки з кілограма жовтих слив. Кладу в 3-літрову банку і додаю пів кілограма цукру, шість бутонів гвоздики, паличку кориці. Заливаю літром горілки і ставлю на три місяці в темне місце. Двічі на тиждень струшую банку.
Можна налити 700 мілілітрів горілки і 300 коньяку. Тоді буде гіркуватий присмак і напій нагадуватиме слабке віскі.
Коли настоїться, ціджу крізь два шари марлі. Розливаю по скляних пляшках і настоюю ще два тижні. Зберігаю у холодильнику або погребі.
Коментарі