— Тепер мало де знайдеш у продажу нормальний паштет. Доводиться самій удома робити. Це легко, швидко і набагато дешевше за магазинні, — каже 25-річна одеситка Наталя Головань. — Маю в запасі кілька рецептів. Завжди тримаю в холодильнику баночку домашнього паштету.
Для приготування паштету з курячого філе та печінки господиня купує куряче філе та грамів із 300 печінки птиці. М"ясо ріже на шматки. Складає в невелику каструлю разом із середньою почищеною морквиною та цибулиною. Додає лавровий лист, дрібку солі та кілька горошинок чорного перцю. Заливає водою і кип"ятить на помірному вогні хвилин 20–30. Потім зливає бульйон в окрему посудину. До овочів та м"яса додає столову ложку олії, пів чайної ложки вершкового масла, чотири подрібнені зубчики часнику. Подрібнює все блендером і поступово доливає в масу бульйон. Солить, перчить.
— Густина домашнього паштету має бути такою ж, як магазинного. Зберігаю закуску в холодильнику. Намащую паштет на хліб або начиняю ним пиріжки чи вареники.
Студентка Оксана Завгородня, 21 рік, готує в гуртожитку сирний паштет. Натирає 200 грамів твердого сиру, подрібнює кілька варених яєць, чотири зубчики часнику. Заправляє майонезом. Інколи додає трохи шампіньйонів. Паштет охолоджує.
— Дуже люблю м"ясний паштет із яблуком. До 200 грамів м"ясного фаршу натираю середнє яблуко та невеликий варений буряк. Кілька яєць і цибулю мілко ріжу. М"ясо, овочі та яйця змішую в мисці з двома ложками сметани. Солю, додаю спеції. Паштет смакує з чорним хлібом. Готувати нескладно.
Коментарі