Ексклюзиви
четвер, 10 лютого 2022 06:05

Чізкейк готують із перетертого печива

Автор: фото надала Марина Попович
  Сирник виходить ніжний завдяки желатиновій масі. Його прикрашають цілим печивом ”Орео” та чорним тертим шоколадом
Сирник виходить ніжний завдяки желатиновій масі. Його прикрашають цілим печивом ”Орео” та чорним тертим шоколадом

— Порадувати жінку в свято можна не тільки букетом, а й десертом. Особливо, зробленим власними руками, — каже 37-річна Юлія Симончук із Луцька. — Це сирник на шоколадному тіс­ті. Має основу з печива, його не треба випікати.

Зішкрібаю начинку з 12 печив "Орео" та перетираю їх на крихту. Можна в блендері чи качалкою на папері. Поєдную з 25 грамами вершків і перекладаю на дно роз'ємної форми. Трамбую долонею і ставлю в морозилку на 2 години. Тим часом 10 грамів желатину заливаю 60 мілілітрами води, перемішую. В сотейнику грію 50 мілілітрів вершків та 150 грамів цукру. Додаю желатин і мішаю. Збиваю міксером 250 мілілітрів вершків 15 хвилин.

Змішую начинку з печива із 440 грамами перетертого м'якого сиру та желатиновою масою. Додаю вершки. Розмащую по коржу сирну начинку. Прикрашаю цілим печивом та 20 грамами чорного тертого шоколаду. Готовий десерт ставлю в холодильник на 5 годин.

— Класичний рецепт — чізкейк "Нью-Йорк". Має ніжний лимонний смак, — говорить 32-річна Ольга ЗАЙ­ЧЕНКО з Рівного.

— Для основи змішую 280 грамів пісочного печива зі 100 грамами масла. Викладаю в роз'ємну форму і трамбую. Випікаю при 300 градусах 10 хвилин.

Начинку роблю з 800 грамів вершкового сиру, 200 грамів цукрової пудри, 15 грамів кукурудзяного крохмалю, дрібки ванілі та солі. Додаю яйце та 200 мілілітрів вершків. Для цитрусового смаку — сік і цедру половини лимона. Викладаю начинку на охолоджену основу. Випікаю півтори години за температури 180 градусів.

Готовність чізкейка перевіряю, трохи струсивши форму. Начинка повинна злегка тремтіти. Страву охолоджую на столі і ставлю в холодильник на ніч. Подаю з кулькою морозива.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Чізкейк готують із перетертого печива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути