Ексклюзиви
вівторок, 30 квітня 2019 07:25

Вчені виявили небезпечну речовину у хлібі

Вчені виявили небезпечну речовину у хлібі
Вчені знайшли небезпечну для людини речовину у хлібі Фото: Агрополіт

Науковці визначили, що деякі харчові добавки в хлібі несуть ризики для здоров'я людини.

Вчені Гарвардського університету провели експерименти, у результаті яких дізналися про небезпеку регулярного вживання хлібобулочних виробів. Усі дослідження проводили на мишах та людях, повідомляє Science Translational Medicine.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські геологи виявили породи, які можуть змінити вік Антарктиди

Добавку пропіонат, яку додають до хлібу погано впливає на здоров'я. Вона потрібна, щоб зменшити утворення цвілі.

Пропіонат може збільшити ризик розвитку ожиріння і діабету. Усе тому, що він провокує зростання рівня відповідних гормонів.

Вчені Оксфордського університету дійшли висновку, що щоденне вживання червоного і переробленого м'яса може підвищити ризик виникнення раку кишківника. Вони протягом шести років збирали дані 500 тис пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили небезпечну речовину у хлібі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути