Цього тижня українські фермери почали масово знижувати ціни на картоплю.
Продавати запаси до настання холодів стає дедалі складніше, повідомляє EastFruit.
За інформацією аналітиків ринку, минулого тижня виробники ще намагалися утримувати відпускні ціни, проте попит різко впав. На початку цього тижня стало зрозуміло, що при нинішніх цінах продати картоплю, яка не підлягає тривалому зберіганню, до морозів не вдасться. Через це аграрії почали одночасно знижувати вартість продукції, щоб зацікавити оптових покупців.
Наразі фермери у провідних регіонах вирощування готові продавати якісну картоплю по 7-13 грн/кг. Це приблизно на 14% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на картоплю можуть зрости взимку через нестачу сховищ
При цьому власники якісної продукції не поспішають її реалізовувати, очікуючи на можливе зростання цін, якщо пропозиція скоротиться після заморозків.
Водночас поточні ціни на українську картоплю вже в середньому на 58% нижчі, ніж за аналогічний період минулого року. Це свідчить про перенасичення ринку і складну ситуацію для виробників, яким доводиться знижувати відпускні ціни, аби уникнути втрат.
В Україні з початку цього тижня почали зростати ціни на білокачанну капусту через обмежену пропозицію та високий попит. Зараз триває міжсезоння. Продаж середніх сортів майже завершився, а врожай пізньої капусти почали реалізовувати лише окремі господарства.
Фермери з основних регіонів вже пропонують капусту по 7-16 грн/кг залежно від якості та обсягів партій. Це в середньому на 27% більше, ніж було наприкінці минулого тижня.




















Коментарі