понеділок, 13 червня 2022 20:20

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні почали реєструвати більше бізнесів

В Україні почали реєструвати більше бізнесів
За час вторгнення Росії в Україні зареєстрували 31 266 підприємств. Фото: Pexels

За три місяці повномасштабного вторгнення Росії в Україні зареєстрували 31 266 підприємств. 26 386 українців стали ФОПами.

У перші три місяці війни темп реєстрації нових підприємств становив 81% до відповідного періоду 2020 року, свідчить дослідження Центру розвитку інновацій, офіса з розвитку підприємництва та експорту й проєкту "Дія.Бізнес", передає Forbce.

У травні 2022-го темп реєстрації нового бізнесу зріс на 24% у порівнянні з 2020 роком. Він досяг майже 90% рівня травня 2021-го.

Найбільше нових підприємств за час війни зареєстрували в Києві, Львівській і Дніпропетровській областях.

ФОПи найчастіше реєструвалися у сфері компʼютерного програмування, роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах переважно харчовими продуктами, напоями й тютюновими виробами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На порталі "Дія" збільшився перелік послуг для підприємців

Заявки на релокацію подали 1639 підприємств. 503 вже перемістили.

Найбільше заявок на релокацію було з Харківської області, Києва й Київської області. Найбільше підприємств переїхали до Львівської, Закарпатської та Чернівецької області.

Відновлення реєстрації нових бізнесів почалося 22-23 березня. До цього активно реєстрували лише благодійні фонди та громадські організації.

Подання декларації платника єдиного податку 2% у мобільному застосунку "Дія" займе не більш як 1 хв. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На час воєнного стану держава запровадила спеціальний режим оподаткування 2%. Система доступна для ФОП-спрощенців третьої групи, які подали заяву в Державну податкову службу на застосування спеціальної ставки 2%.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почали реєструвати більше бізнесів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути