![Українці годують китайців олів'є, борщем і варениками. Фото: з особистого архіву](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/832/832576_1_w_300.jpg?v=0)
Подружжя Олександр Сушицький і Аліна Можаровська відкрили ресторан під назвою "Сало" у Шанхаї. Подавали борщ, вареники і котлети. Заклад працював 3 роки. Закрили через здорожчання орендної плати.
"До сала китайці абсолютно байдужі, вони навіть не розуміють, як можна їсти оселедець, – каже Аліна. Зате місцеві обожнюють млинці з різними начинками, торти "Наполеон" і "Медовик". Діти в захваті від морозива. Робили його самі", пише segodnya.
Іноземці часто заходили в Salo. Це німці і в основному за пивом та українською горілкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пачка масла майже 200 грн" - українка розповіла про життя в Китаї
Пара намагалася навчити місцевих готувати українські страви, але безуспішно.
"Китайці люблять все з яскраво вираженим смаком – дуже гостре, солодке або солоне. Їм важко відчути нашу кухню – для них вона несмачна, тому цим ми займалися самі. Наприклад, гості ресторану дуже дивувалися, коли основним гарніром у нас йшла картопля, вони постійно просили рис. Або пропонували робити мікс: один шар рису, один шар пюре і зверху знову рис. Борщ для них здавався дуже густим, адже вони п'ють супи , а не їдять.Салат "олів'є" вони часто просили розігріти в мікрохвильовці", - додає Аліна.
На свята українці готували спеціальне меню: шубу і олів'є на Новий рік, кутю – на Різдво. На Великдень пекли паски і фарбували яйця.
Якщо їхати у Китай, на квиток та на перший місяць проживання потрібно мати близько $1 тис. Про це розповідає Максим Загоруйко, який сім місяців навчається у китайському місті Ухан.
Коментарі
1