вівторок, 07 травня 2019 00:15

Шоколадна замша і кольорова глазур - показали вишукані десерти українських кондитерів за кордоном
8

Брати Шевченки першими у Кракові відкрили подібну кав'ярню. Родзинкою закладу вважають торти антраме
Фото: Анна-Лілія КОКОРА
Брати Шевченки першими у Кракові відкрили подібну кав'ярню. Родзинкою закладу вважають торти антраме
Брати Шевченки першими у Кракові відкрили подібну кав'ярню. Родзинкою закладу вважають торти антраме
Брати Шевченки першими у Кракові відкрили подібну кав'ярню. Родзинкою закладу вважають торти антраме
Брати Шевченки першими у Кракові відкрили подібну кав'ярню. Родзинкою закладу вважають торти антраме

Українці Сергій та Роман Шевченки з Дніпра готують у власній кондитерській "Вишукані десерти братів Шевченків" мусові тістечка. Вважають їх родзинкою закладу, розташованого в самому центрі польського Кракова.Такого виду десертів у цьому місті небагато. В асортименті також мають українські "Медовик", "Наполеон" і "Київський", польський "Маковець", та "Пернік". Кажуть, у Польщі більш поширена випічка, а саме десерти із технологією заморожування вважаються новинкою. Тому Україну вважають більш розвиненою в кулінарній сфері.

"Поляки консервативніші, довше приймають нововведення. Українці є відкритими до нових ідей і культур. В Україні більше кондитерів виготовляють вишукані мусові десерти. Водночас у Польщі більше можливостей для реалізації, бо прозоріші схеми ведення бізнесу, — пояснює Сергій Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядають страви ресторану з мішленівськими зірками

Свої тістечка оздоблюють кольоровою глазур'ю, шоколадною замшею, декораціями з фруктів і безе. Вироби перемагають у різноманітних конкурсах. Про них позитивно відгукуються міжнародні критики.

Для випікання тортів та десертів потрібна професійна техніка та досвід у створенні десертів. Для роботи знадобиться пічка, холодильники, міксери, посуд та різні аксесуари. Загалом, потрібно близько 50 тисяч гривень на обладнання.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадна замша і кольорова глазур - показали вишукані десерти українських кондитерів за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути