




У місті Коростень Житомирської області 10 вересня 2011 року пройшов Четвертий міжнародний фестиваль дерунів. Кожен мав змогу поласувати стравою у парку культури ім. Островського.
Головним дійством фестивалю став конкурс на найсмачніший дерун. Визначало переможця журі. За символічну суму кожен міг придбати патент дегустатора і таким чином стати членом журі. Учасники конкурували на рівні з досвідченими майстрами кулінарної справи.
Крім того, під час фестивалю відбуваються змагання з дерунярського триборства. Воно включає в себе такі конкруси: "дерунярський пауерліфтинг" - присідання з двома важкими глеками з дерунами; кидання деруна в миску зі сметаною з 5 метрів; кидання деруна в конкурента з 5 метрів.
У рамках фестивалю пройшли різноманітні конкурси, вікторини і виставки.
Коментарі
4Кидаться едой это теперь смешно и весело?
Это креатив по рогулятски.
Еще и зажарить деруны на газу на открытом воздухе - суметь надо. Там, наверное, поварихи ну очень неплохие старались. И еще рецепты всякие-разные... Что, неужели надо было, чтобы гарант или еще кто туда приперлись, чтобы Gazeta.ua написала статью действительно с интересом и уважением к людям, которые все это делали? А фотки очень хороши!