середа, 03 серпня 2016 14:03

ТОП-7 нових страв з кавуна, яких ви ніколи не куштували
7

Серпень багато хто називає кавуновим місяцем. Зараз цієї соковитої ягоди є вдосталь на всіх базарах та магазинах. Проте, її нудно просто їсти шматками. Щоб урізноманітнити смак варто приготувати нові страви. Спробувавши їх раз, потім від них вже важко відмовитися.

Кавуновий аппетайзер з вершковим сиром

Автор: lifehacker.ru
 
Аппетайзерами називаються мініатюрні страви, які пробуджують апетит. Це може бути м'ясна, рибна і будь-яка інша закуска. Круглою формою і чайною ложкою з м'якоті кавуна зробити "склянки" і наповнити їх вершковим сиром. Це можна зробити кондитерським шприцем або мішком з рельєфною насадкою. Зверху прикрасити часточкою свіжого огірка. Яскрава закуска готова до подачі на стіл.

Капрезе

Автор: lifehacker.ru
 

Для приготування цієї італійської закуски в оригіналі викладають по колу помідори, моцарелу і листя базиліка. А якщо томати замінити кавуном, вийде яскраве смакове поєднання.

Вирізати з м'якоті кавуна зірки або будь-які інші фігури в залежності від того, яка форма під рукою.

Покласти на тарілку шарами: кавуни, моцарела і листя руколи.

Збризнути оливковою олією і трохи посолити кожну "пірамідку".

Зверху покласти по одному шматочку кавуна і полити капрезе бальзамічною глазур'ю.

Салат з сиром фета

Існує безліч варіантів кавунового салату з м'якими сирами. Один з них запропонував Джеймі Олівер з грецьким сиром фета.

Автор: lifehacker.ru
 

На 4-6 порцій потрібно 180 грамів розсипчастої сиру фета,

500 грамів м'якоті кавуна (без кісточок),

одну невелику фіолетову цибулину,

листя м'яти і оливкова олія.

Приготування:

Кавун і сир порізати кубиками, цибулю - півкільцями.

Змішати всі інгредієнти в мисці. Полити оливковою олією і трохи приправити чорним меленим перцем.

Джерки

Джерки - це популярна американська закуска з висушеного м'яса. Електросушаркою можна приготувати відмінні снеки для дітей з кавуна.

Автор: lifehacker.ru
 

Просто порізати кавун, очищений від насіння, пластинками товщиною приблизно 3-3,5 см і сушити 1 годину.

Скласти кавунові джерки в герметичну банку, щоб не відсиріли, і можна ласувати.

Шашлик з кавуна і персика

Автор: lifehacker.ru
 

Розігріти гриль в режимі прямого нагріву до середньої температури.

В окремій мисці змішати мед, щіпку ванілі, дрібку солі і сік лайма.

Якщо мед густий, поставте його на 10-15 секунд в мікрохвильовку.

Порізати кавун і персик скибочками і насадити, чергуючи, на 10-15-сантиметрові дерев'яні шпажки.

Шпажки попередньо рекомендується змочити водою, щоб вони просочилися вологою і не горіли.

Обсмажувати фруктові "шашлики" по 2 хвилини з кожного боку.

Перед подачею збризнути медово-ванільним сиропом.

Салат із кавуна з сиром-фрі

Автор: lifehacker.ru
 

Інгредієнти:

50 г борошна

2 яйця

1 склянка свіжих хлібних крихт

200 г козячого сиру

1 ч. л меду

1 ч. л. зернистої гірчиці

сік і цедра 1 лайма

50 мл оливкової олії

100 мл арахісової олії

1,6 кг кавуна, без насіння і шкірки, порізаного шматочками

4 середніх огірка, нарізаних нетовстими скибочками

Приготування:

Покласти борошно, крихти і яйця в три різних миски. Посолити і поперчити кожну.

Порізати половину козячого сиру кубиками. Обкачати їх в борошні, яйці і потім в хлібних крихтах.

Перекласти на тарілку та поставити в холодильник на 30 хвилин.

Читайте також: Яскраву пастилу з ожини і м'яти скручують рулетиками

Далі змішати мед, гірчицю, сік і цедру лайма та оливкову олію. Посолити, поперчити і відставити убік.

Кавун добре поєднується з огірком, в них багато води. І тому потрібно щось з насиченим смаком, солонувате.

Арахісову олію можна замінити звичайною. Додати трохи орегано і оливок.

Розігрійте олію в глибокій сковороді на середньому вогні.

Обсмажити сир 3 хвилини, перевертаючи, до хрусткої золотистої скоринки. Викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Розкласти кавунові шматочки і скибочки огірка по 4 тарілках. Подрібнити руками залишки сиру та посипати ним салат.

Полити медово-гірчичною заправкою і викласти зверху сир-фрі.

Сорбет із горілкою та кавуном

Автор: lifehacker.ru
 

Інгредієнти:

1 ½ склянки води

1 склянка цукрової пудри

2 кг м'якоті кавуна, без кісточок

2/3 склянки горілки

Приготування:

У каструлі змішати цукор і воду. Дати суміші покипіти на повільному вогні 2-3 хвилини, поки цукор не розчиниться.

Варити 10 хвилин, не помішуючи. Зняти з вогню і охолодити.

Для поліпшення консистенції сорбету, додати при останньому збиванні 4 яєчні білки.

У блендері збити кавун до консистенції пюре. Змішати з сиропом і горілкою.

Покласти суміш у мороженицу. Збити до потрібного стану і перекласти в каструлю.

Накрити фольгою і поставити в морозилку до моменту подачі.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-7 нових страв з кавуна, яких ви ніколи не куштували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути