пʼятниця, 15 березня 2019 09:15

Топ-5 рецептів весняних салатів, які не нашкодять фігурі
5

Салат продовжує бути корисною, смачною та доступною стравою. Це чудовий спосіб наситити свій організм корисними речовинами без шкоди для фігури.

Готуючи салат, можна експериментувати та комбінувати з безліччю улюблених інгредієнтів. До того ж, можна обрати сезонні складники, які будуть насичені поживними речовинами, а коштувати копійки, пише 24 канал.

У середньому салати мають 200 калорій в одній порції. Звичайно, якщо вони не приправлені щедро майонезом.

1. Салат з тунцем

Інгредієнти: 1 банка консервованого тунця; 1 помідор; 2 яйця; 3-4 листи салату; 1 столова ложка оливкової олії.

Спочатку необхідно зварити яйця та залишити їх на декілька хвилин в холодній воді. Нарізати помідор, тунець та листя салату на невеликі шматочки. Додати порізані яйця та заправити олією. За смаком посолити, поперчити та додати лимонний сік. Також можна додати декілька оливок, проте слід пам'ятати, що вони висококалорійні, тож, не варто ними зловживати.

Автор: gastronom.ru
  Салат з тунцем
Салат з тунцем

2. Салат з редиски та бринзи з лимонною цедрою

Інгредієнти: 1 пучок редиски; 3 огірки; 2 черешки селери; 50 грамів бринзи; 200 мілілітрів натурального йогурту; сік і цедра половини лимона; 3 столові ложки оливкової олії.

Спочатку треба порізати черешки селери, огірки та редис на довільні шматочки. В іншій мисці потрібно змішати оливкову олію, цедру і сік лимона. Потім додати натуральний йогурт, подрібнену бринзу, нарізану петрушку і кріп. Овочі та заправку треба ретельно перемішати. Такий салат перед вживанням варто настояти в холодильнику 15-20 хвилин.

Автор: Koolinar.ru
  Салат з редису і бринзи з лимонною цедрою
Салат з редису і бринзи з лимонною цедрою

3. Салат з куркою

Інгредієнти: 1 куряче філе; 1-2 свіжих огірки; 4 помідори чері; 2-3 листя салату; 2 столові ложки оливкової олії; гілочка петрушки або шпинату.

Відварене куряче філе треба нарізати довільними шматочками. Додати до нього порізані помідори, огірки та зелень, а також оливкову олію, потім ретельно перемішати. Спочатку на тарілку варто викласти листя салату, а зверху на них рівномірно розподілити овочі.

Автор: Рецепт салата
  Салат з куркою
Салат з куркою

4. Салат з кальмарами

Інгредієнти: 4 кальмари; 10 перепелиних яєць; 1 болгарський перець; 4 огірки; 3-4 листи салату; 1 червона цибуля; 1 столова ложка соєвого соусу; 1 чайна ложка лимонного соку.

Кальмари потрібно почистити, видалити тонку плівку і зварити в підкисленій лимонним соком воді до м'якості. Охолодити, нарізати кільцями або півкільцями. Потім зварити яйця та розрізати на четвертинки. Цибулю, перець та огірки помити й почистити, а також нарізати шматочками довільної форми. Салат можна порвати руками. Змішати овочі, яйця та кальмари, злегка посолити. Соєвий соус та лимонний сік змішати до однорідної маси й заправити ним салат.

Важливо: Кальмари треба класти в киплячу воду і готувати 2-3 хвилини, постійно перевіряючи їх готовність. Якщо кальмари переварити, вони стануть жорсткими. Та все ж і в цій ситуації можна зарадити – треба продовжувати варити кальмари 40-50 хвилин, а то й більше, і вони в результаті таки стануть м'якими.

Автор: Рецепт салата
  Салат з кальмарами
Салат з кальмарами

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апетитна тарілка: показали 20 оригінальних способів оформлення закуски на столі

5. Салат з ківі, яблуками й авокадо

Інгредієнти: 1 яблуко; 1 авокадо; 1 лайм або лимон; 1 ківі; 2 столові ложки меду; 2 столові ложки подрібнених фісташок.

Рецепт цього салату сподобається любителям пікантного смаку. Для початку треба вимити всі фрукти та нарізати кубиками. Далі сік лайма чи лимона потрібно змішати з медом і цією заправкою полити фрукти. Завершити композицію подрібненими фісташками й гілочкою м'яти.

Автор: Афиша-Еда
  Салат из киви, яблоками и авокадо
Салат из киви, яблоками и авокадо

Деруни - не тільки щоденна закуска, а й святкова страва. Для цього у них додають начинки або готують соуси.

Які саме розповідає Ігор Мостіпан, кухар ресторану "Колиба", з міста Яремче Івано-Франківської області.

Для урізноманітнення смаку, деруни ще й запікають або підливають темного пива. Воно при смаженні додають карамельного присмаку.

Зараз ви читаєте новину «Топ-5 рецептів весняних салатів, які не нашкодять фігурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути