середа, 13 листопада 2024 15:05

Справжнє гастрономічне відкриття: п'ять начинок для вареників, які здивують смаком усіх

Справжнє гастрономічне відкриття: п'ять начинок для вареників, які здивують смаком усіх
Таких вареників не їли ніколи: п'ять оригінальних солодких начинок, які вразять поєднанням смаків Фото: pinterest

Вареники - традиційна українська страва, яка завжди радує своїм смаком і різноманіттям.

Але якщо ви думаєте, що вже спробували все, що можна, то настав час відкрити для себе нові, незвичні начинки, які здивують та подарують нові гастрономічні враження.

Пропонуємо приготувати вареники з дуже смачними, але й не менше оригінальними начинками.

Вареники з ревенем

Інгредієнти: ревінь - 500 г, цукор - 200 г.

Приготування: очистьте стебла від жорстких волокон, наріжте маленькими шматочками, викладіть по чайній ложці в тісто, посипте цукром.

Вареники з пасльоном

Інгредієнти: ягоди пасльону - 500 г, цукор - 100 г

Приготування: добре помийте ягоди, потім обдайте їх окропом.

Викладіть в тісто по 1 ст. л., зверху посипте цукром і можна варити.

Вареники з гарбузом і яблуком

Інгредієнти: гарбуз - 300 г, цукор - 3 ст. л, яблука - 2-3 шт.

Приготування: гарбуз помийте і натріть на тертці, можна також попередньо порізати кубиком і запекти в духовці близько 10 хв. разом з яблуками. На тісто викласти готові яблука і гарбуз, присипати цукром і варити до готовності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не відтягнете від тарілки: ліниві вареники з персиками за рецептом Савви Лібкіна

Вареники зі сливами

Інгредієнти: сливи - 400 г, цукор - 3-4 ст. л.

Приготування: добре промийте сливи, кісточки видаліть і щедро засипте цукром та залиште на 30 хв.. По закінченні часу сік злийте, розкачайте тісто, викладіть сливи, за бажанням можна присипати цукром і варити.

Вареники з халвою

Інгредієнти: халва - 200 г, тісто для основи

Приготування: розкачайте тісто, викладіть халву в кожен шматочок і сформуйте вареник, варіть до готовності.

8 жовтня відзначають День вареників. Їм ставлять пам'ятники, проводять фестивалі та присвячують пісні. Традиційні українські вареники завжди викликають захоплення по всьому світі і є улюбленою стравою діаспорян.

Вареники готують з різноманітними начинками. Знавці стверджують, що кількість рецептів фаршу понад п'ять сотень.

Gazeta.ua пропонує три рецепти з найпопулярнішими начинками, які люблять українці.

Зараз ви читаєте новину «Справжнє гастрономічне відкриття: п'ять начинок для вареників, які здивують смаком усіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути