
Одною з найголовніших страв Великодня є паска. Уже на другий день у багатьох залишається кілька пасок. З часом вони втрачають свою свіжість і стають твердими.
Великодню випічку ні в якому разі не можна викидати. Gazeta.ua розповість, що смачного приготувати з паски.
Запечена паска з яблуками
Рецептом поділилася фудблогерка Валерія Велігура в Іnstagram.⠀
"М'яка паска, ніжний крем, аромат кориці, апельсину та стигле яблуко. Це чудове поєднання, якщо ви вже втомилися їсти звичайну паску - спробуйте такий варіант, який точно оцінять всі", - каже кулінарка. ⠀
Інгредієнти
~ 400 г паски (краще вже трішки черствої)
2 яйця
80 г цукру
дрібка солі
10 г кукурудзяного крохмалю
400 мл молока або вершків 10%
50 г вершкового масла
1 ч.л. ванільного або іншого ароматизатору
цедра 1 апельсину
2 ст.л. апельсинового соку
1 велике яблуко
за бажанням: цукор, кориця, вершкове масло, цедра апельсину та мигдальні пластівці⠀ ⠀
Як приготувати
Для крему: яйця поєднуємо з цукром, сіллю та крохмалем. Додаємо молоко або вершки та варимо до легкого загущення. Вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло, ароматизатор, цедру та сік апельсину, перемішуємо та даємо охолонути.
У паски зрізаємо верхівку, розрізаємо навпіл та нарізаємо скибочками ~ 8 мм.
Яблуко нарізаємо тонкими слайсами.
Паску занурюємо у крем та кладемо у форму разом з яблуками.
Зверху посипаємо цукром, корицею, цедрою апельсину, мигдальними пластівцями та додаємо вершкове масло.
Запікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці ~ 20 хвилин.
Ще чотири варіанти, що приготувати з паски
Сушки. Слід нарізати паски кубиками середньої величини і вистелити їх на лист. Нагріти духовку до 100°C, вимкнути її і тільки після цього засунути туди паску остигати. Їх можна використовувати з чаєм чи кавою.
Основа для торта. Знадобиться близько 150 грам паски та 100 г пом'якшеного вершкового масла. У блендері паску потрібно подрібнити до стану крихти, змішати з вершковим маслом, викласти у формі для випічки і розподілити суміш рівномірно, після чого нагрійте духовку до 180°C і поставте основу для торта на 10-12 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кошик, який можна з'їсти: Клопотенко здивував новим витвором кулінарії
Десерт з йогуртом. Покладіть у глибокий посуд паску, залийте йогуртом або згущеним молоком і поставте в холодильник, щоб сухе тісто наситилося вологою. Завершіть десерт додаванням ягід або тертим шоколадом.
Тости на сніданок. Змочіть порізану паску на скибки в яєчній суміші і обсмажте з обох боків.
На другий день Великодня українці продовжують ходити один до одного в гості.
Але після численних застіль організм вимагає легкого і здорового харчування. Тому треба включати в раціон більше овочів, корисної сезонної зелені та дієтичного м'яса.
Gazeta.ua пропонує п'ять страв, які є корисними, поживними і смачними. Вони також підійдуть до святкового столу, якщо до вас несподівано прийшли гості.
Коментарі