Ексклюзиви
пʼятниця, 20 червня 2025 10:00

Освіжають і заряджають енергією на весь день: п'ять рецептів для літнього сніданку
5

В розпал літа настав час легких сніданків, які не обтяжують, а заряджають енергією та свіжістю.

Gazeta.ua пропонує п'ять ідей, що приготувати у ранковий час.

Ліниві вареники з ягідною сметаною

Автор: klopotenko.com
  Ліниві вареники з ягідною сметаною
Ліниві вареники з ягідною сметаною

Обов'язково приготуйте такі ліниві вареники - і ви побачите, як може простий соус змінити звичну для нас страву, каже шеф-кухар Євген Клопотенко.

Інгредієнти

Для вареників:

300 г кисломолочного сиру 9%

1 яйце

1 ст. л. цукру

4 ст. л. борошна (+ ще 2 ст. л. для підпилу)

½ ч. л. солі

цедра 1 лимона

Для ягідної сметани:

1 склянка сезонних ягід (малина та смородина)

1 склянка сметани

1 ст. л. цукрової пудри

Як приготувати

Приготуйте тісто для лінивих вареників. Попередньо розімніть виделкою або за допомогою товкачки для картоплі 300 г кисломолочного сиру. Додайте ½ ч. л. солі, 1 ст. л. цукру, яйце та 4 ст. л. борошна. Замісіть м'яке тісто.

Притрусіть стіл 2 ст. л. борошна для підпилу та розкачайте ковбаску з тіста товщиною біля 3 см. Наріжте ліниві вареники, я зробив їх товщиною приблизно по 1,5 см.

Приготуйте ягідну сметану. Для цього викладіть у миску 1 склянку сметани. Додайте в миску до сметани 1 склянку сезонних ягід. Цього разу у мене малина та смородина, а ви можете обирати ягоди до смаку. Всипте у миску з ягодами та сметаною 1 ст. л. цукрової пудри, аби трохи підсолодити. Перебийте сметану із сезонними ягодами за допомогою занурювального блендера. Відваріть ліниві вареники в підсоленій воді протягом 2-3 хвилин. Вони мають поспливати на поверхню води. При подачі ліниві вареники полийте ягідною сметаною та додайте аромату цедрою лимона, натертою на дрібній тертці.

Сніданок парфе

Автор: pinterest
  Парфе
Парфе

Цей сніданок за правом може вважатися омолоджувальним і підвищує настрій.

Інгредієнти:

3/4 ст. нежирного сиру або йогурту

1 ст. персиків або абрикосів, нарізаних шматочками

2 ч. л. підсмажених волоських горіхів

1 ч. л. цукру

Як приготувати

Покласти сир в невелику миску і збити з цукром за допомогою виделки. Перемішати з фруктами, залишивши частину для оформлення. Перекласти в креманку, прикрасити горіхами та фруктами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок кардіолога: з якої їжі починати день для підтримки серця

Рисовий пудинг

Автор: pinterest
  Рисовий пудинг
Рисовий пудинг

Інгредієнти

Рис - 100 г

Масло вершкове - 40 г

Цукрова пудра - 75 г

Молоко - 1 л

Вершки 33% - 150 мл

Ванільний екстракт - 1 ч. л.

Мускатний горіх мелений за смаком

Як приготувати

Розігрійте духовку до 140°С. Розтопіть вершкове масло в каструлі на середньому вогні. Додайте рис і перемішайте до покриття маслом рису. Додайте цукор, перемішуйте, поки він не розчиниться. Продовжуйте помішувати, поки рис не набухне і не стане липким.

Влийте молоко і продовжуйте помішувати, поки не залишиться грудочок. Додайте вершки і ванілін та доведіть суміш до кипіння. Щойно суміш закипить, остаточно перемішайте її та натріть на тертці третину мускатного горіха (або додайте мелений горіх).

Омлет з літніми овочами

Автор: pinterest
  Омлет з овочами
Омлет з овочами

Інгредієнти

2 яйця

2 ст. л. молока (за бажанням - для ніжнішої текстури)

½ солодкого перцю

½ невеликого цукіні або кабачка

5-6 помідорок чері

1 ст. л. оливкової олії

сіль, перець - за смаком

зелень (петрушка, кріп, базилік)

Як приготувати

Наріжте овочі: перець - соломкою, цукіні - півкільцями, помідорки - навпіл.

На сковороді розігрійте олію, обсмажте перець і цукіні 3-4 хвилини до м'якості. Додайте помідорки, готуйте ще 1-2 хвилини.

Тим часом збийте яйця з молоком, сіллю та перцем.

Влийте яєчну суміш до овочів, зменште вогонь і готуйте під кришкою 4-5 хвилин, поки омлет не схопиться.

Посипте дрібно нарізаною зеленню і подавайте гарячим.

Цей омлет чудово поєднується з тостом із цільнозернового хліба або свіжим салатом.

Літній смузі з полуницею, бананом і м'ятою

Автор: pinterest
  Смузі з полуницею та бананом
Смузі з полуницею та бананом

Такий смузі не лише освіжає, а й насичує організм вітамінами та антиоксидантами - саме те, що потрібно літнього ранку.

Інгредієнти

1 склянка свіжої або замороженої полуниці

1 стиглий банан

½ склянки грецького йогурту або нежирного кефіру

½ склянки охолодженої води або кокосового молока

1 ч. л. меду (за бажанням)

кілька листочків м'яти

лід - за смаком

Як приготувати

Усі інгредієнти помістіть у блендер.

Збивайте до однорідної, кремової консистенції.

Скуштуйте - за потреби додайте ще меду або кілька кубиків льоду.

Розлийте в склянки, прикрасьте листочком м'яти.

Яйця - це основа для швидкого, поживного та смачного сніданку. Вони є в кожному холодильнику й підходять для безлічі страв. Омлет із начинкою, ніжна яєчня або модні яйця в авокадо - на вибір.

Пропонуємо п'ять ідей для сніданку з яєць, які урізноманітнять ваш ранок і подарують заряд енергії на весь день.

Зараз ви читаєте новину «Освіжають і заряджають енергією на весь день: п'ять рецептів для літнього сніданку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути