неділя, 21 червня 2020 22:43

Ніжний та повітряний: показали модний кокосовий десерт

Кокосові десерти дуже популярні. З них роблять не тільки цукерки, а й торт. Головне в ньому сироп з лікеру та бісквіт.

Автор: puzo.com.ua
  Літні десерти: кокосовий торт готують з алкоголем
Літні десерти: кокосовий торт готують з алкоголем

Його охолоджують, не ви­ймаючи з форми. Тоді перекладають у пакет і ставить на ніч у холодильник. Таке дозрівання в плівці дає випічці відстоятися. Буде не просто м'якою, а повітряною. Торт довго не затвердне.

Інгредієнти:

5 яєць

150 г цукру

150 г борошна

50 г крох­малю

600 г кисломолочного сиру

1 склянка цукрової пудри

1 склянка вершків

0,5 склянки кокосового лікеру

0,5 склянки кокосової стружки

пів плитки чорного шоколаду

10 г желатину

2 пачки лимонного желе

0,5 г кисломолочного сиру

250 г сметани

3 ст. л. цукрової пудри

1 ст. л. ваніліну

50 г кокосової стружки

150 г подрібненого галетного печива

Приготування:

Для тіста відокремити 5 білків. Збити до появи піни. Всипати 150 г цукру. Зменшити швидкість блендера і додати жовтки. Так ви­йде пиш­на суміш.

У неї просіяти борошна і крох­малю. Тісто вилити у форму і розрівняти поверхню. Випікати 40 хв. у розігрітій до 180 градусів духовці.

Для крему змішати сир, по склянці цукрової пудри і вершків. Збити міксером і налити 4 ст. л. кокосового лікеру. Знову збити. Третину крему поставити у холодильник. У решту насипати пів склянки кокосової стружки і перемішати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуничні десерти: 3 рецепти незвичайних пирогів

Розрізати бісквіт на три коржі. Кожен просочити сиропом. Для нього змішати по пів склянки кокосового лікеру і води. Тоді помастити коржі кремом і сформувати торт. Поставити у холодильник на 2 год.

Боки помастити частиною крему без кокосової стружки. Подрібнити залишки бісквіту і змішати з кремом. Сформувати кульки й обваляти у кокосовій стружці, викласти на торт.

Замало спекти смачний торт. Його потрібно апетитно прикрасити. Влітку прийнято використовувати ягоди та фрукти. Це легкий спосіб зробити частування барвистим і смачним.

Темні ягоди ефектно виглядають на пишною масі білого крему. Використовуються збиті вершки, білковий крем, заварний, на згущеному молоці.

Зараз ви читаєте новину «Ніжний та повітряний: показали модний кокосовий десерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути