
Овочі на грилі можуть бути не менш смачними за м'ясо. Особливо, якщо замаринувати їх правильно.
Соковиті, ароматні й з апетитною скоринкою - ці маринади зроблять ваш пікнік по-справжньому особливим.
"Після цих маринадів вони затьмарять навіть шашлик", - каже фудблогерка Віта Воротнюк і поділилась найкращими поєднаннями інгредієнтів.
Ці маринади підходять і для грилю, і духовки, і сковорідки.
Маринади для овочів-гриль
Класичний італійський
Оливкова олія - 3 ст. л.
сухий орегано - 1 ч. л.
базилік - 1 ч. л.
часник - 1 зубчик подрібнити
сіль, перець за смаком
Маринувати 15-30 хв.
Соєво-імбирний
соєвий соус - 2 ст.л.
мед - 1 ч.л.
часник - 1 зубчик часнику
лаймовий сік = 1 ст. л.
Маринувати 20 хв.
Лимонно-часниковий
Оливкова олія - 2 ст. л
сік 1/2 лимона
цедра лимона 1 ч. л.
часник - 1 зубчик
сіль - 0,5 ч. л.
Маринувати 30 хв.
Йогуртовий
грецький йогурт - 3 ст. л.
лимонний сік - 1 ст. л
часник - й зубчик
свіжа м'ята або кріп - 1 ч. л.
Маринувати 30-60 хвилин.
Пікантно-гострий
Оливкова олія - 3 ст. л.
винний оцет - 1 ст. л.
діжонська гірчиця - 1 ч. л.
мед - 1 ч. л.
чилі за смаком
Маринувати 20-30 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіпсують смак м'яса: які дрова краще не використовувати для смаження шашликів
Апельсиновий
Апельсиновий сік - 2 ст. л.
оливкова олія - 1,5 ст. л.
мед - 1 ч. л.
гірчиця - 0,5 ч. л.
імбир - дрібка
Маринувати 20-30 хв.
Тайсько-арахісовий
Арахісова паста - 1 ст. л.
соєвий соус - 1,5 ст. л
сік лайма - 1 ст. л.
імбир - 0,5 ч. л.
мед - 1 ч. л.
Східний з тахіні та лимоном
тахіні - 1 ст.л.
лимонний сік - 1,5 ст. л.
оливкова олія - 1 ст. л.
кумин - щіпка
сіль та перець за смаком.
Маринувати 20 хв.
Пивний до грибів
світле пиво - 2 ст. л.
олія - 1 ст. л
соєвий соус - 1 ч. л.
чорний перець за смаком
часник - 1 зубчик.
Маринувати 15-20 хв.
Зберігай добірку рецептів маринадів, якщо любиш овочі-гриль не менше, ніж м'ясо.
Найсмачнішу закуску з печериць можна приготувати за п'ять хвилин. За цим рецептом, гриби вдаються настільки смачними, що всі проситимуть приготувати ще.
Готовим маринованим грибам дайте охолонути за кімнатної температури та можна подавати до столу. Зберігати таку закуску можна приблизно сім-вісім днів у холодильнику.
Коментарі