Соковиті ягоди та стиглі фрукти - найкраща начинка для літньої випічки.
Gazeta.ua пропонує три прості рецепти, які подарують аромат і смак справжнього літа. Ці десерти стануть хітом сезону і першими зникнуть зі столу.
Галета з ягодами, фруктами і ніжним кремом

Інгредієнти на 2 галети:
200 г вершкового масла (82%)
400 г борошна
дрібка солі
9-10 ст. л. холодної води
ягоди та фрукти
Як приготувати
У просіяне борошно додайте сіль і дуже холодне вершкове масло.
Перетріть усе до стану дрібної крихти (можна скористатися блендером).
Додайте крижану воду й замісіть тісто до однорідності.
Сформуйте кулю, загорніть у харчову плівку і поставте в холодильник на 2 години (або залиште на ніч).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медовий Спас зі смаком дитинства: три десерти з маком, які "зметуть" зі столу першими
начинка:
350 г вершкового сиру
50 г цукрової пудри
8 г ванільного цукру
1 жовток
лохина, персики
Як приготувати
Змішайте вершковий сир із жовтком, ванільним цукром і цукровою пудрою.
Розділіть тісто навпіл і розкачайте в пласт товщиною приблизно 5 мм.
Викладіть сирну масу на тісто та прикрасьте фруктами й ягодами.
1 жовток
1 ст. л. молока
Змішайте жовток з молоком до однорідності.
Змастіть краї галети отриманою сумішшю.
Випікайте при температурі 175 °C до золотистої скоринки.
Персики наріжте та викладіть на галету, змащену сирною масою.
Ягідну галету можна посипати цукровою пудрою.
Сирник з персиками
Інгредієнти:
Шоколадне тісто:
180 г вершкового масла
2 яйця
120 г цукру
300 г борошна
50 г какао
1 ч л розпушувача
Сирна маса:
1 кг кисломолочного сиру
180 г цукру
4 яйця
100 г вершкового масла
30 г крохмалю
20 г манки
цедра одного лимона
ваніль чи ванільний цукор
⠀~300 г консервованих персиків
Приготування
Для шоколадного тіста мʼяке вершкове масло збити з яйцями і цукром. Просіяти борошно з какао та розпушувачем, замісити тісто, яке не липне до рук. Борошна може піти трошки більше чи менше. Розділити тісто на дві рівні частини, загорнути в плівку і покласти в морозилку на 1 годину.
Кисломолочний сир протерти через сито. Додати цукор і яйця, перемішати. Додати мʼяке масло, вмішати його. Тоді додати цедру, крохмаль, манку, перемішати.
У форму (розмір моєї 31*21*6,5 см) вистелену пергаментом натерти одну частину тіста, розрівняти. Викласти половину сирної маси, розрівняти, на неї викласти нарізані кубиком персики. Закрити другою частиною сирної маси і натерти шоколадне тісто. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину. Сирник повністю охолодити і вийняти з форми. Дати йому стабілізуватись хоча б 6-8 годин.
Переглянути цей допис в Instagram
Легендарний пиріг зі сливами з газети The New York Times
Інгредієнти
Форма 22 см
вершкове масло - 120 г
цукор - 150 г
яйце - 2 шт
ванільний цукор - 1 ст. л
борошно - 150 г
розпушувач тіста - 1 ч. л.
сливи - 12 шт
кориця - 1 ч.л.
цукор - 2 ст. л
Як приготувати
Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром.
У вершкове масло вбити яйця і повторити процес збивання.
Додати ванільний цукор та щіпку солі.
Всипати борошно та розпушувач, перемішати ложкою до однорідної маси.
Готову суміш перелити у форму для випікання. В тісто викласти половинки слив, зрізом до тіста.
Змішати 2 ст. цукру із 1 ч.л. кориці і присипати сливи.
Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин до рум'яної скоринки.
Переглянути цей допис в Instagram
Солодкі, соковиті, з легкою кислинкою яблука стають ідеальною основою для випічки.
Gazeta.ua пропонує три рецепти, які підкорять серце кожного. Вони прості у приготуванні, але неймовірно смачні. Спробуйте пиріг з яблуками і меренгою.
Коментарі