




Пластик не завжди є найбезпечнішим варіантом для зберігання продуктів.
Пластикові контейнери давно стали зручними на кухні. Але не всі продукти варто зберігати в них.
Певні продукти можуть взаємодіяти з пластиком потенційно шкідливим чином, пише Realsimple.
По-перше, пластикові контейнери можуть спричинити передчасне псування, а по-друге, вони можуть виділяти хімічні речовини.
Що не можна тримати в пластикових контейнерах
Сире м'ясо та птиця
У закритому пластиковому контейнері створюються умови для розвитку небезпечних бактерій – кишкової палички чи сальмонели. У такому випадку м'ясо краще одразу готувати, або ж використовувати ємність зі скла.
Тверді сири
Не можна тримати сири у пластиковому контейнері, бо в ньому затримується волога, яка прискорює появу плісняви. Найкраще зберігати сир у пергаментному папері.
Яблука, банани та помідори
Деякі фрукти та овочі виділяють газ етилен, який накопичується в пластикових контейнерах, тому вони починають швидше псуватися. Банани, яблука та помідори краще тримати без упакування.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контейнери для їжі: як зрозуміти, що настав час викинути у смітник
Трави та листова зелень
У пластику не варто тримати зелень, бо волога в ньому застоюється, тож зелень починає в'янути й вкриватися бактеріями. Тримати трави краще у відкритій ємності, а зелень - у вологому рушнику.
Гарячі страви
Не можна перекладати гарячу їжу в пластиковий контейнер, бо після конденсату утвориться сприятливе середовище для бактерій. Приготовані страви краще зберігати в скляних тарах.
Користуватися безпечніше скляними чи керамічними контейнерами, оскільки вони є кращою альтернативою, ніж пластикові.
Пластикові контейнери зручні, але часто вбирають неприємні запахи, які важко вивести навіть після миття.
Якщо вам набридло, що улюблений ланч-бокс пахне часником чи рибою, спробуйте простий нічний метод із содою.
Він не потребує зусиль і працює поки ви спите: сода буквально витягує запахи з пластику, залишаючи посуд чистим і свіжим.
Коментарі