вівторок, 05 січня 2021 14:06

Як приготувати традиційну кутю на Святвечір

Кутя – головна страва різдвяного столу. Традиційно готується із пшеничної каші, меду, маку та горіхів. Попри це страва має безліч варіацій, адже в кожному регіоні готується по своєму.

Автор: Depositphotos
  Кутю також готують із рису, гречки та інших круп.
Кутю також готують із рису, гречки та інших круп.

Інгредієнти:

пшениця - 1 ст.

сухофрукти (яблука, абрикоси, груші, сливи) - 150 г

родзинки - 100 г

мак - 100 г

горіхи волоські - 100 г

мед - 3 ст. л.

цукор - 2 ст. л.

Приготування:

Перебрати пшеницю, промити та замочити на ніч. Злити воду. Приготувати узвар та настояти протягом кількох годин. Промити мак і залити його окропом та залишити на півгодини. Злити воду і перетерти в ступці разом із цукром. Родзинки промити й залити на 10-15 хвилин окропом. Горіхи висушити в духовці або на сухій сковороді, потім очистити від лушпиння і подрібнити. Готову пшеницю викласти у миску, додати до неї мак, узвар, родзинки, горіхи та мед. Поєднати всі інгредієнти та подати до столу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кутю замішують із мороженими ягодами

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати традиційну кутю на Святвечір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути