![Ідеальне капучино вдома: бариста розкрив головний секрет пишної пінки](https://static.gazeta.ua/img2/cache/preview/1207/1207392_w_300.jpg?v=0)
Багато хто вважає, що пишну, стійку пінку для капучино можна отримати тільки за допомогою професійної кавомашини. Але насправді секрет ідеального капучино - не в дорогому обладнанні і навіть не в якісному зерні, а у правильно підібраному та підігрітому молоці.
Бариста та блогер Данило Шевцов на своїй сторінці в ТікТок розповів, як можна збити молоко в домашніх умовах. Навіть без особливих пристроїв вийде приготувати ідеальний капучино та какао.
Що таке капучино
Капучино - це кавовий напій на основі еспресо. Саме воно є запорукою гладкого та насиченого напою. Наприклад, зробити капучино на каві з джезви (турки, ібрика) чи пуроверу. Тому, знадобиться саме еспресо, яке готує лише кавомашина. Також капучино - це ідеальний баланс кави і парного молока з пінкою.
У цій каві важлива структура та рівномірний розподіл елементів на рівні третини, а це можливо тільки за умови високої температури того ж молока. Тобто, додаючи до кави холодне, навіть збите молоко, результат не буде таким, який очікується. Майстерно приготований капучино має бути насиченим, але не кислим і мати м'який солодкуватий присмак молока.
Що треба для приготування молока з пінкою
Оберіть молоко жирністю від 2.5%. Можна використовувати також альтернативні види, але щоб вони містили потрібну жирність.
Нагрійте молоко. Це можна робити у сотейнику на великому вогні.
Відміряйте необхідну кількість молока. Наприклад, скористайтеся пітчером, якщо маєте, або налийте стільки, скільки вам потрібно для порції капучино чи какао.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава, яка підкорить смаком та ароматом: всі різновиди напою, про які дізнаєтесь вперше
Нагрійте молоко до теплого стану. Воно швидко нагрівається, від однієї хвилини, тож перевіряйте постійно крапнувши трохи собі на руку, або скористайтеся термометром - температура має бути 60−65 градусів.
Візьміть френч-прес (пристрій, який часто використовують для заварювання чаю) і налийте туди нагріте молоко. З допомогою сітчастої пластини збивайте молоко рухами вверх-вниз. Це займає до двох хвилин. Повітря буде проходити крізь дірочки, що наситить молоко маленькими порціями бульбашок.
Перелийте збите молоко у чашку чи пінчер та простукайте дном по поверхні стола. Це потрібно для стабілізації піни та правильного розшарування.
Наливайте молоко у ваш напій, для капучино це має бути гарячий еспресо, круговими рухами, а під кінець зробіть ніби зигзаг рукою, щоб отримати візерунок.
Між американо і еспресо є різниця і досить суттєва. Ці два кавові напої вважаються мало не найпопулярнішими, поряд з латте і капучино - різниця у яких теж серйозна.
Еспресо і американо - це два кавові напої, технологія приготування яких дуже різна.
Варто розуміти, що еспресо - це кава в чистому вигляді, його порція 15 мл, з щільною текстурою і приємними тягучими крема. Американо - це той самий еспресо, але з гарячою водою.
Коментарі