четвер, 25 березня 2021 14:25

Домашні цукерки від професіонала: поради кухаря Володимира Ярославського

Відомий український шеф-кухар та суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський закликає готувати самостійно шоколадні цукерки. Рецепт простий. Їх можна зберігати в холодильнику до 2 тижнів.

Автор: instagram.com
  Володимир Ярославський шоколадні цукерки обкачує в какао
Володимир Ярославський шоколадні цукерки обкачує в какао

"Я дуже люблю шоколад, тому сьогодні хочу поділитися з вами рецептом надзвичайно смачних цукерок. Вони просто неймовірні. А все тому, що я додав туди один секретний інгредієнт - віскі. Воно додає цукеркам особливого смаку. Хоча можна покласти і цедру цитрусових та сіль.

Про це пише Іnstagram.

Інгредієнти:

100 г 70% шоколаду

50 мл вершків жирністю 35%

100 г солоної карамелі

12−15 мл віскі

Для солоної карамелі

100 г цукру

50 г вершкового масла

150 мл вершків

20 мл молока

Приготування:

В сотейник покласти вершкове масло, цукор та сіль. Усе нагріти, постійно помішуючи лопаткою. Як тільки масло та цукор почали пінитись і запустився процес карамелізації, зменшити температуру. Коли суміш повністю стала рідкою, додати вершки та молоко. На маленькому вогні готувати до загущення карамелі.

Потім все перелити в окрему ємність і залишити при кімнатній температурі. Пізніше карамель додати в шоколадний ганаш, та можна їсти її і окремо. Для нього вершки нагріти на водяній бані. Додати до них шоколад та солону карамель і все добре перемішати.

Налити туди віскі та скуштувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як апетитно подати млинці, щоб від них капала слина

Готову шоколадну суміш розлити у форми та залишити охолонути. Якщо у вас немає форм, то просто відправити все в холодильни на 24 години. Тоді сформувати кульки і знову відправити в холод. Потім цукерки обкачати в какао.

Суддя кулінарного реаліті-шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом французької Шарлотки.

"Коли скуштувала пиріг, то зрозуміла, що це висока французька кухня. Коли ж побачила рецепт - що все просто. Різниця від звичайної Шарлоти, що ця на вершковому бисквіті", - пояснює кухар.

Зараз ви читаєте новину «Домашні цукерки від професіонала: поради кухаря Володимира Ярославського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути