




"У березні відвідала Польщу. Там вперше у кафе спробувала зупу помідорову. Настільки сподобалась, що тепер майже кожного дня готую", - розповідає студентка із Вінниці Мар'яна Філик, 21 рік.
Ця страва чимось схожа на наш український борщ, але зупа гостріша за смаком і туди кладуть інші продукти. Дуже популярна вона на заході України і там її готує кожен по-своєму.
"У 2 літри кип'яченої води кладу свинину, але можна філе курки і навіть яловичину. Хто як полюбляє. Поки м'ясо вариться, заливаю 3-4 помідори окропом. Це для того, щоб зняти з них шкірку. Потім перетираю помідори через сито і кладу до каструлі. На олії підсмажую моркву і цибулю до золотистого кольору й теж кладу до каструлі, додаю лавровий листок. Зупу можна готувати з макаронами або з рисом. Мені до вподоби з макаронами. Можна кидати різні за формою, але не спагеті. Часто роблю сама макарони з тіста. Для цього беру борошно, яйця, воду й сіль. Вимішую тісто, розкатую його і ножем ріжу на довгуваті полоси. Кладу макарони у морозилку, щоб затверділи".
У Польщі зупу готують з макаронами. З рисом її варять на західній Україні.
"Після того як кинула макарони, додаю спеції: базилік, чорний перець, суміш італійських трав. Як зупа зварилась, даю їй годину настоятись. Так смачніше. Можна подавати зі сметаною".
Ця страва не рекомундується людям, які мають хвороби шлунково-кишечного тракту, адже вона досить гостра.
"Взимку до страви додаю консервований томатний сік або сік із пакетів, - пояснює Мар'яна, Теж виходить смачно."
Коментарі
14А моя бабця готує тверде тісто як на вареники, тре на грубій терці і додає (замість макаронів)
Борщ без м"яса - то є зупа, хлоп без вусів - то є дупа.
Суп це по росiйськи- писати i говорити можна ба навiть ПОТРIБНО, а вже зупа так це слово ПОМИЛКОВЕ! Ой там ой там!!!!!
"У березні відвідала Польщу. Там вперше у кафе спробувала зупу помідорову.
Взимку до страви додаю консервований томатний сік
Зупа - це взагалі слово, що поширене суто на Львівщині. Автор - не дуже розумний, треба йому повчити літературну укр мову. Що це за діалекти у Всеукраїнському виданні????
Зупа - це таке ж літературне слово, як і суп.
До речі, якщо б ти, львів'янко, читала Франка, Шевченка, не говорю вже про інших письменників, бо ти напевне про них і не чула, то розуміла б значення слів і їх походження... Перш ніж писати коментар, яки
Продовж.
Перш, ніж писати коментар, перевір значення слова у словнику
до чого тут, де поширене слово? страва так називається. І, до речі, у статті написано, що рецепт дала жінка зі Львова.Не бачу тут ніякої помилки.І без образ типу "не дуже розумний".
А можна було написати суп. Бо в перекладі на польську це звучить, як зупа.
Зупа помідорова - це страва нашвидкоруч, це коли господиня лінива, і не вміє борщ фани зварити...
Чи доводилось Вам їсти польский борщ? У порівнянні з польским борщем помідорова це вершина кулінарного мистецтва!
А ще можна додавати гречку і теж дуже смачно виходить
Зупа помидорова- бардзо заебисче.курва!)))