
Кожна господиня знає, як неприємно, коли вода під час варіння "тікає" з каструлі і заливає плиту та створює справжній безлад. Але кулінари використовують прості й перевірені хитрощі, які допоможуть уникнути цієї проблеми.
Є кілька лайфхаків. Скористайтесь ними, щоб готувати спокійно й без клопоту. Страва "втече".
Як зробити так, щоб вода не википала
Зазвичай це відбувається, якщо в рідину потрапляють білки або вуглеводи - рис, макарони, вівсянка, молоко та інші продукти. Крохмаль у крупах та овочах розчиняється під час нагрівання. З нього утворюється та сама піна, яка потім опиняється на зовнішній поверхні каструлі або плиті.
Перший спосіб
Спробуйте поставити на каструлю дерев'яну ложку. Оскільки дерево погано проводить струм, піна на поверхні води формуватиметься нерівномірно.
Це допоможе окремим бульбашкам пробиватися нагору, де вони будуть лопатися на відкритому повітрі. Без википання на плиту випаровування води продовжиться, завдяки чому піна поступово осяде.
Однак такий позитивний ефект є тимчасовим. Волога, пара і тепло все ж таки прогріють дерев'яну ложку і наситять її рідиною. У підсумку вона втратить свою здатність боротися з піною. Якщо ложку періодично обполіскувати в прохолодній воді, вона не буде перегріватися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 предметів кухні, які необхідно мити лише вручну
Другий спосіб
Капніть у воду трохи олії. Вона вплине на крохмаль, не дасть піні з'явитися і тим самим запобіжить переливанню рідини.
Третій спосіб
Крім того, не варто накривати каструлю з водою кришкою. Вона не дає водяній парі вільно виходити з посуду. У результаті вода ще більше піниться і швидше википає. Якщо за рецептом потрібно готувати під кришкою, просто не забудьте вчасно її прибрати.
У кожної господині знайдеться на кухні такий інструмент, як лопатка для смаження.
Під час приготування страв її часто використовують для помішування чи перевертання їжі.
Але чи замислювались, для чого у ній присутні отвори. І це не дизайнерські ідеї. Це зроблено для практичності.
Коментарі