Якщо ви любите гречку з м'ясом, то приготуйте її за цим рецептом. Для цього вам знадобляться: гречана крупа, копченість та овочі. У результаті отримаєте розсипчасту гречку з тонким ароматом копченостей.
Інгредієнти
гречана крупа - 1 скл.
копчена грудинка - 250 г
морква - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
вода - 400 мл
вершкове масло
перець чорний мелений
сіль
Як приготувати
Гречку переберіть та промийте під проточною водою.
Цибулю та моркву очистіть. Цибулю наріжте півкільцями, м'ясо - шматочками, а моркву натріть на великій тертці. Обсмажте всі інгредієнти злегка на вершковому маслі в тому посуді, який ставитимете в духовку. Додайте перець та сіль.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гречка за три хвилини: запам'ятайте цей лайфхак
Поверх обсмажування викладіть гречку, не перемішуйте. Влийте воду. Поставте на вогонь, коли вода закипить, зніміть пінку. Накрийте кришкою та поставте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин.
Поради:
Копченості використовуйте будь-які.
Воду можна замінити на бульйон.
Коли часу обмаль або лінь готувати обід, можна зварити абсолютно повноцінний обід, вечерю чи сніданок.
Не варто обмежуватись тостами, бутербродами. Зваріть гречану кашу всього лише за сім хвилин.
Коментарі