
Щоліта для багатьох є обов'язковою традицією посмакувати солодкою молодою кукурудзою.
Це смак, який знайомий з дитинства, хочеться зберегти якомога довше.
Щоб зерна були соковитими, ніжними й не втратили природну солодкість, важливо знати кілька простих лайфхаків. Як швидко приготувати кукурудзу без втрати смаку, показав шеф-кухар Олександр Огороднік.
Кукурудзу кулінар готує у мікрохвильовці.
Так швидко ви ще кукурудзу не готували. знадобиться всього три хвилини. Беремо паперовий рушник. Ним замотуємо кукурудзу і змочуємо водою. Потім одразу викладаємо на тарілку і ставимо на 3-5 хвилини в мікрохвильовку", - розповідає Олександр Огороднік.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати ідеальну молоду кукурудзу: секрети, які варто знати
Виймаємо з печі, натираємо вершковим маслом, солимо та насолоджуємось смаком дитинства.
"Усього три хвилини. Ніяких каструль та води. А соковита, ароматна солодка кукурудза готова", - додав шеф-кухар.
Переглянути цей допис в Instagram
В Україні настав сезон солодкої кукурудзи. На ринку вона помітно дешевшає.
Багато хто полюбляє кукурудзу саме у відвареному вигляді. Gazeta.ua розповість, як приготувати солодкий та ароматний качан кукурудзи вдома. Для цього купуйте качани лише в лушпинні, яке не повинно бути в'ялим. Край качана має бути дещо вологим на зломі зі стебла. Це ознака, що качан свіжозірваний.
Коментарі