
Якщо любите готувати випічку з тістом філо, спробуйте сирно-шпинатний пиріг.
Натхненний традиційною спанакопітою, цей пиріг поєднує ніжний сир, соковитий шпинат і ароматні трави в ідеальному балансі смаку й текстури. Готується просто, а виглядає - як з ресторану на узбережжі.
Як готувати цю смакоту вдома, показала фудблогерка Ірина Козачук.
Сирно-шпинатний пиріг
Інгредієнти:
350 г кисломолочного сиру
370 г фети
400 г шпинату
100 г зеленої цибулі
2 яйця
6 листів тіста філо
80 г вершкового масла
сіль (~0,5 ч л, але залежить наскільки солона фета)
чорний мелений перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати овочеве суфле, що тане в роті: перекус, який замовлять ще
Приготування:
Форма 20*30*6,5. Шпинат дрібно нарізати. Викласти в миску, додати кисломолочний сир та фету, дрібно нарізану цибулю. Посолити, поперчити, влити яйця і ретельно перемішати.
У форму викласти 2 листа філо, щоб заходили на бока, змастити розтопленим маслом. На дно викласти складений вдвоє лист філо, змастити маслом. Викласти половину начинки, розрівняти, закрити тістом філо, змастити маслом. Викласти другу половину начинки, закрити тістом філо, загорнути філо з боків, змастити маслом і викласти ще один лист, складений вдвоє.
Акуратно підгорнути краї можна за допомогою кондитерського шпателя. Змастити верх маслом, посипати кунжутом і гострим ножем нарізати на порційні шматочки.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці ~40 хвилин до зарумʼянення. Охолодити і можна смакувати.
Переглянути цей допис в Instagram
Традиційний пиріг з Середземномор'я можна з легкістю приготувати вдома.
Йдеться про грецьку спанакопіту, для якої потрібно мати тісто філо, сир фету, шпинат та ароматні спеції.
Спанакопіта ідеально смакує на сніданок чи як перекус протягом дня. Такий пиріг точно стане фаворитом родини.
Коментарі