вівторок, 11 березня 2025 16:28

Як правильно зберігати редиску, щоб довго залишалась хрумкою

Як правильно зберігати редиску, щоб довго залишалась хрумкою
Правильний спосіб зберігання редиски, щоб вона залишалася хрусткою Фото: pinterest

Червона редька - корисний весняний овоч, який чудово зберігається, якщо дотримуватися правильних умов.

Щоб редька не втратила своїх смакових якостей та залишалась хрумкою, візьміть до уваги ці поради.

Як підготувати редис до зберігання, розповів marthastewart шеф-кухар і засновник Gracefully Fed, служби доставки їжі в Лос-Анджелесі Трейсі Вайнтрауб.

Якщо на редисці ще залишилася зелень, зріжте її.

Промийте редиску під прохолодною проточною водою.

Миючи редиску, очищайте її від бруду. Ви можете зробити це щіткою для овочів або руками.

Обсушіть редиску чистою тканиною або паперовим рушником.

Як зберігати редис в поліетиленовому пакеті

Щоб зберігати цілу редьку, помістіть її в поліетиленовий пакет, який закривається, і помістіть у холодильник. У редисці багато вологи, тому поліетиленовий пакет не дасть редисці втрачати воду в навколишнє середовище, підтримуючи високу вологість у мішку, каже науковець з харчових продуктів Брайан Куок Ле.

Крім того, низька температура в холодильнику сповільнить гормони дозрівання редиски, що зрештою подовжить термін її зберігання

При правильному зберіганні редиска в поліетиленовому пакеті протримається в холодильнику від одного до двох тижнів.

Як зберігати редис у воді

Інший варіант - опустити редиску в ємність з водою. Цей метод теж збереже вологість овоча.

Редис має пористу шкірку і може легко висихати. Занурення їх у воду запобігає втраті вологи, допомагаючи їм зберігатися довше.

Ось як зберігати редис у воді:

Редьку, без зелені, помістити в ємність з кришкою.

Налийте в ємність холодну воду до повного покриття редиски.

Накрийте ємність і поставте в холодильник.

Міняйте воду кожні два-три дні.

Редис може зберігатися два тижні, якщо його занурити у воду. Однак, якщо вони починають набувати тьмяного кольору або м'якої текстури, їх слід приготувати.

Як зберігати нарізану редис

За словами Вайнтрауба, після розрізання сиру редьку слід зберігати в герметичному контейнері в холодильнику.

Термін придатності нарізаної сирої редиски становить два-три дні, каже вона.

Як зберігати варену редис

Приготовану редьку, як цілу, так і нарізану, слід зберігати в холодильнику в герметичному контейнері.

Приготована редиска, як і будь-яка готова їжа, зберігається в холодильнику три-чотири дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пружні і блищать: як вибрати стиглі та ароматні лимони

Чи можна заморозити редис

Редис можна заморозити і зберегти ще довше. Консистенція розмороженої редиски дещо відрізнятиметься від її свіжої редиски, але ви все одно можете смажити або пасерувати розморожену редиску, щоб отримати смачну страву.

Щоб правильно заморозити редьку, її необхідно спочатку бланшувати. Це запобіжить розщепленню і допоможе зберегти їхній колір і якіст.

Виконайте такі дії:

Наріжте редис скибочками або кубиками.

Доведіть каструлю з водою до кипіння.

Додайте редис і варіть 2-3 хвилини.

Вийміть редиску шумівкою. Помістити в миску з крижаною водою.

Перекладіть на чистий рушник за допомогою шумівки. Дайте висохнути.

Помістіть редиску в безпечний для морозильної камери пластиковий або силіконовий пакет і поставте в морозилку.

Для досягнення найкращих результатів використовуйте заморожену редьку протягом шести місяців. Коли ви будете готові використовувати їх, занурте їх у прохолодну воду до повного розморожування, що може зайняти кілька годин.

Поради щодо збереження редиски

Купуйте найсвіжішу редьку, яку тільки можете знайти. Це допоможе отримати максимум користі від овочів і гарантувати, що вони збережуться якомога довше.

Шукайте тверду, круглу та яскраво-червону редьку.

Вони повинні мати свіжий вигляд і яскравий зелений колір.

Якщо редис потріскався або змінив колір, або якщо зелень зів'яла, не беріть їх.

Щоб продукти якомога довше залишались свіжими, важливо знати, як правильно їх зберігати.Зберігайте температуру в холодильнику на рівні 1-4°C. Це допоможе уповільнити ріст бактерій і зберегти продукти свіжими. А от у морозильнику температура має бути -18°C або нижче, щоб зберегти заморожені продукти в ідеальному стані.

Зберігайте овочі у відділенні для овочів або спеціальних контейнерах, які забезпечують оптимальну вологість. Фрукти, що виділяють етилен (наприклад, яблука і банани), слід зберігати окремо від овочів.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно зберігати редиску, щоб довго залишалась хрумкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути