неділя, 25 лютого 2018 23:28

5 смачних страв до пісного столу
5

Великий піст 2018 почався 19 лютого і триватиме в цьому році до 7 квітня. В цей період не варто відмовляти собі в смачних стравах, які мають бути одночасно пісними. Ннавіть під час посту люди можуть харчуватися правильно, різноманітно та повноцінно.

Рецепт рагу з гречки та квасолі

Автор: 24tv.ua
  Рецепт рагу з гречки та квасолі
Рецепт рагу з гречки та квасолі

Інгредієнти:

гречка 1 склянка;

консервована квасоля 1 банка;

1 болгарський перець;

2 морквини;

селера;

2 цибулини;

3 склянки томатного соку;

сіль та перець чилі (за смаком);

Приготування:

Цибулю, моркву, селеру і болгарський перець дрібно порізати і обсмажити в глибокій сковороді до м'якості.

Коли овочі будуть готові, додати до них промиту гречку і залити томатним соком так, щоб сік покривав гречку. Додати сіль і перець чилі і довести до кипіння. Зменшити вогонь, накрити кришкою і залишити тушкуватися хвилин на 15.

З консервованої квасолі злити рідину, додати квасолю до гречки. Долити ще трохи томатного соку, знову накрити кришкою і тушкувати ще хвилин десять.

Рецепт салата з гречкою та фініками

Автор: 24tv.ua
  Салат з гречкою та фініками
Салат з гречкою та фініками

Інгредієнти:

відварна гречка 1 склянка;

3 морквини;

1 цибуля;

жменя свіжого або мороженого шпинату;

1 чашка нуту;

6 фініків;

кінза (за смаком);

сіль, перець (за смаком);

олія 3 ст. л.;

винний оцет 2 ст. л.

Приготування:

Нут промити і замочити мінімум на 4 години (можна і на ніч). Потім злити воду і перекладасти нут в каструлю. Додати води так, щоб вона повністю покривала нут, і поставити каструлю на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну, зменшити вогонь до мінімуму і накрити кришкою. Варити ще хвилин 40, поки нут не стане м'яким.

Моркву і цибулю порізати невеликими кубиками. Змішати з відвареною гречкою і готовим нутом, додати дрібно посічену кінзу і порізані листя шпинату. У чашці змішати олію, оцет, дрібку солі і перець. Перемішати і полити заправкою салат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник робить із фруктів витвори мистецтва

Рецепт різотто з гречки і зеленого горошку

Автор: 24tv.ua
   Різотто з гречки та зеленого горошка
Різотто з гречки та зеленого горошка

Інгредієнти:

гречка 1 склянка;

заморожений горошок 1 склянка

2 склянки овочевого бульйону;

вода 1 склянка;

2 зубчики часнику;

олія 1 ст. л.;

свіжий або заморожений шпинат;

лимонна цедра 1 ч. л.;

сіль, перець (за смаком).

Приготування:

Гречку замочити у воді на пару годин, потім промити кілька разів. У глибокій сковороді обсмажити дрібно нарізаний часник. Коли він пустить запах, додати в нього промиту гречку. Залити гречку бульйоном і довести до кипіння. Потім зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і залишити тушкуватися.

У блендері змішати половину горошку, шпинат, сіль, цедру лимона і столову ложку олії – паста повинна стати однорідною. Перекласти пасту в миску і відставити в сторону. Жменю горошку додати в гречку і готувати до повної готовності гречки. Гречку змішати з пастою і відразу подати.

Пісні пиріжки з капустяно-яблучною начинкою

Автор: 24tv.ua
  Пісні пироги з капустою
Пісні пироги з капустою

Інгредієнти:

0, 5 кг борошна,

1 склянка води,

30 г дріжджів,

1 ст. л цукру,

4 ст. л олії,

0,5 ч. ложки солі;

для начинки:

1 середній качан капусти,

1 кисле соковите яблуко,

2 цибулини,

1 ч. л томатної пасти,

2 ст. л олії,

1 лавровий лист,

1 ст. ложка цукру,

сіль за смаком.

Приготування:

У теплій воді розчинити дріжджі, цукор і столову ложку борошна. Залишити у теплому місці на 15 хвилин до появи піни.

У просіяне борошно додати сіль, опару, що вже підійшла, й олію. Замісити пісне дріжджове тісто для пиріжків. Прикрити рушником тісто і залишити на 2 години в теплому місці, щоб воно підійшло.

Спассерувати дрібно нарізану цибулю на олії. Додати нашатковану капусту і протушкувати під кришкою на середньому вогні приблизно 10 хвилин.

Потім додати очищене і натерте на крупній тертці яблуко, лавровий лист, томат, сіль, цукор. Перемішати і обсмажити без кришки ще 7-10 хвилин.

Готове тісто викласти на стіл, посипаний борошном і розділити на 15-20 частин. З кожної частини сформувати невелику кульку, розкачати коржик, покласти в середину начинку і зліпити пиріжок. Викласти на змащене олією деко і поставити на розстойку на 20 хвилин.

Змастити поверхню пиріжків свіжозавареним підсолодженим чаєм для блиску і відправити пісні пиріжки у духовку, розігріту до 200°С. Через 10 хвилин зменшити температуру духовки до 180°С і випікати іще 20 хвилин.

Рисова запіканка з фруктами

Автор: 24tv.ua
  Рисова запіканка з фруктами
Рисова запіканка з фруктами

Інгредієнти:

200 г рису,

100 г яблук,

100 г груші,

100 г ананаса,

100 г волоських горіхів,

1 ст. л лимонного соку,

1 ст. л олії,

50 г цукру,

10 г ванільного цукру,

щіпка солі,

500 мл води.

Приготування:

Ретельно промити рис, залити водою, посолити і варити, помішуючи, до напівготовності 15 хвилин.

Промити рис водою в друшляку. Яблуко, грушу і ананас почистити і нарізати часточками. З'єднати фрукти, скропи лимонним соком і перемішати.

У змащену олією форму для випікання викласти половину рису, на нього - фруктову начинку, посипати цукром, зверху накрити залишками рису і полити олією.

Випікати пісну рисову запіканку під кришкою у розігрітій до 150°С духовці 20 хвилин. Потім зняти кришку і випікати ще 5 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «5 смачних страв до пісного столу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути