пʼятниця, 13 квітня 2018 23:28

5 маринадів для надзвичайно соковитого шашлику

Вихідні та тепла погода спонукають людей виходити на пікнік. А який відпочинок на природі без ароматного шашлику. Щоб він вийшов вдалим потрібно приготувати правильний маринад.

 

Під час приготування варто врахувати:

- свинину можна нарізати досить великими шматками, тоді як яловичину та баранину краще нарізати меншими;

- маринувати шашлик краще в скляній, керамічній або емальованому посуді;

- цибулю і трави для маринаду рекомендується добре пом'яти руками, щоб вони дали сік;

- замариноване м'ясо потрібно накрити і поставити зверху вантаж;

- час для маринування шашлику залежить від виду маринаду, але зазвичай це від 2 до 6 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 сніданків, які можна приготувати за 15 хвилин

Рецепт італійського маринаду для шашлику

Цей маринад ідеально підходить до червоного м'яса. Час маринування - 5-8 годин.

Ретельно перемішайте склянку білого вина, оливкове масло за смаком, сік одного лимона з прованськими травами, чорним перцем горошком і сіллю. Дві середні цибулини наріжте кільцями і додайте в готову суміш разом з кілограмом порубаного м'яса.

Найкраще цей маринад підходить до червоного м'яса

Рецепт гострого маринаду для шашлику

Цей маринад найкраще підійде для свинини або телятини. Час маринування - 5-8 годин.

Підігрійте на водяній бані 1-2 ст л меду. Коли він розчиниться, додайте в нього 3 ст л соєвого соусу, по 1 ч л кунжутного масла, свіжого або сухого імбиру, 2 розтертих зубчики часнику і червоний перець за смаком.

Отриманого маринаду повинно вистачити на кілограм м'яса.

Рецепт гранатового маринаду для шашлику

Цей маринад підходить для баранини, яловичини або свинини. Час маринування - 8-10 годин.

Для одного кілограма м'яса вам знадобиться - 2 склянки гранатового соку, 0,5 ст. горілки, пучок кінзи, пучок м'яти, 1 ч. л. чорного меленого перцю, 1 ч.л. солі, 1 цибулина.

Зелень і цибулю крупно поріжте, перемішайте з сіллю і перцем, натріть цією сумішшю порізане м'ясо. Викладіть м'ясо в глибокий посуд, додаючи цибулю з зеленню. Залийте гранатовим соком з горілкою.

Рецепт лимонного маринаду для шашлику

Цей маринад ідеально підійде для курятини. Час маринування - 2-3 години.

Змішайте 1/2 ч л чорного перцю, стільки ж кориці, по 1 ч л паприки і солі і 2 ч л сушених італійських трав. У спеції додайте 2 розтертих зубчики часнику і столову ложку лимонного соку. Цієї суміші вистачить приблизно на півкілограма курячого філе.

Щоб шашлик вийшов особливо ніжним, змішайте по 2 ст л лимонного соку і оливкового масла і змащуйте сумішшю м'ясо під час смаження.

Рецепт маринаду для рибного шашлику

Цей маринад ідеально підійде до будь-якого виду риби. Час маринування - 1-2 години.

На півкілограма рибного філе візьміть одну середню цибулину і наріжте її кільцями. Далі подрібніть 1-2 зубчики часнику (в залежності від розміру) і дрібно порубати невеликий пучок кропу. Все це змішайте, посоліть, поперчіть меленим білим перцем і залийте столовою ложкою оливкової олії. Коли суміш буде готова, наріжте тонкими кільцями половину лимона, додайте його в маринад і тут же кладіть в нього шматочки риби.

Зараз ви читаєте новину «5 маринадів для надзвичайно соковитого шашлику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути