четвер, 24 грудня 2009 22:42

Ікрою равликів прикрашають борщ

У французьких ресторанах у різдвяних меню з"явився новий делікатес — ікра равликів. 50 г продукту коштують $115 (920 грн. — "ГПУ").

Ікринки молочного кольору, схожі на невеличкі перли. У 1980-х першими в їжу їх почали вживати французи. У банках на продаж делікатес з"явився лише 2004-го. Лідери виробництва у Франції — подружжя Домінік і Сільві П"єрру з міста Суасон. Удома мають  ферму з 50 тис. африканських равликів. Розводять їх у максимально сприятливих умовах у приміщенні із вологістю 80%. Розробили для них спеціальну дієту: на фермі равлики відкладають яйця чотири рази на рік, тоді як у природі — раз.

Кладка одного равлика важить майже 4 г.

— Я перебираю ікринки вручну, — пояснює Домінік. — Розчавлені або неякісні викидаю. Потім промиваю, солю, трохи приправляю розмарином і закриваю у банці.

Ікру в П"єрру купують кілька паризьких ресторанів. Делікатес викладають на підсмаженому хлібі зі сметаною й часником. До страви обов"язково подають шампанське. Французький шеф-кухар Демієн Дукусне прикрашає ікрою борщ. У тарілку кладе кружальце яйця, делікатес — зверху. Страву подає холодною.

— Ікра мені смакує, як гриби, — говорить Дукусне. — Ніколи не подумав би, що у неї такий приємний смак.

Зараз ви читаєте новину «Ікрою равликів прикрашають борщ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути