Ексклюзиви
понеділок, 07 жовтня 2024 04:25

У ЄС придумали, як обійти можливе вето Угорщини на допомогу Україні

У ЄС придумали, як обійти можливе вето Угорщини на допомогу Україні
ЄС надаватиуть допомогуУкраїні грошима іншим способом. Фото: Freepik

Європейський Союз відмовиться від військової підтримки України через Європейський фонд миру. Таким чином буде можливість обійти будь-які можливі вето Угорщини.

9 жовтня посли ЄС планують домовитися щодо надання Україні кредитної допомоги у розмірі 50 мільярдів євро, отриманих із прибутків від заморожених російських активів, повідомляє польська радіостанція RMF24.

Переважну більшість коштів планують спрямувати на програми, які фінансуються з бюджету ЄС, і лише 5% перерахують до Європейського фонду миру, з якого досі європейським країнам відшкодовували постачання озброєння Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велика Сімка" опублікувала спільну заяву про Україну

Це рішення не потребуватиме обов'язкової одностайності, а тому європейські партнери України зможуть обійти вето Угорщини.

У червні лідери "Великої сімки" узгодили надання Україні кредиту на 50 млрд доларів, залучивши прибутки від заморожених російських активів.

Однак виникло занепокоєння, що Угорщина протистоятиме закупівлі зброї для України з грошей, отриманих від заморожених активів росії у Європі.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС придумали, як обійти можливе вето Угорщини на допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути