пʼятниця, 11 жовтня 2024 16:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц на зустрічі з Зеленським оголосив хороші новини для України

До кінця 2024 року Німеччина за підтримки Бельгії, Данії і Норвегії поставить в Україну ще один пакет військової допомоги на €1,4 млрд.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Берліні, повідомили Liga.net.

Автор: Getty Images
  Президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі у Берліні, 11 жовтня
Президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі у Берліні, 11 жовтня

За словами Шольца, у новий пакет внесли також системи протиповітряної оборони IRIS-T і Skynex, зенітні самохідні установки Gepard, керовані гаубиці, броньовані авто, бойові дрони, радари і боєприпаси.

"У наступному році ми продовжимо військову підтримку України. Чотири мільярди євро ми вже включили у наш бюджет - це є пряма двостороння військова допомога", - сказав канцлер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні на $2,4 млрд

Додатково, як країна "Великої сімки", у цьому році Німеччина надає Україні €50 млрд кредиту. Це рішення ухвалили на саміті в італійській Апулії, сказав Шольц і зазначив, що сподівається на швидке рішення по цьому питанню з боку Ради ЄС і Європарламенту.

"Це показує дві речі. По-перше, Україна може на нас розраховувати. По-друге, це чіткий сигнал Путіну - гра на час нічого не дасть. Ми й надалі будемо підтримувати Україну", - заявив канцлер Німеччини.

Шольц заявив, що до пакету допомоги, який Німеччина поставила Україні на €600 млн увійшли п'ята система Iris-Т SLM, броньовані машини піхоти, танки, гаубиці, боєприпаси і дрони.

10 жовтня президент України Володимир Зеленський зустрівся із президентом Франції Еммануелем Макроном. Зеленський представив Макрону план перемоги України.

Також у Лондоні Зеленський зустрівся із прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером, а в Римі з прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні, яким також представив план перемоги.

Зараз ви читаєте новину «Шольц на зустрічі з Зеленським оголосив хороші новини для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути