пʼятниця, 11 жовтня 2024 16:22

Партія "Голос" ризикує втратити державне фінансування назавжди - голова НАЗК

Партія "Голос" ризикує втратити державне фінансування назавжди - голова НАЗК
Партія "Голос" ризикує втратити державне фінансування назавжди - голова НАЗК. Фото: focus.ua

НАЗК наразі розглядає 13 матеріалів, переданих щодо можливих ознак кримінальних правопорушень, пов'язаних із центральними та місцевими осередками парламентських партій.

"Наразі у провадженні перебуває 13 переданих НАЗК матеріалів про можливі ознаки кримінальних правопорушень стосовно центральних та місцевих осередків парламентських партій", - повідомив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Павлущик в інтерв'ю "Главкому".

Були ситуації з порушеннями і в партії "Голос", і в партії "Батьківщина", і в "Слузі народу", зазначив він. Також Павлищук додав, що НАЗК підтримує комунікацію з органами досудового розслідування з цього приводу справ, однак коментувати їх перебіг не може.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенка не пустили на передачу техніки для моніторингового центру "Ай-Петрі"

За його словами, що нещодавно було зупинено, а потім і припинено фінансування партії "Голос", відповідні накази були оскаржені до суду.

"Щодо правомірності наших дій щодо зупинення фінансування партії маємо вже рішення Верховного Суду. Щодо припинення - сподіваємось вже цього тижня також отримати рішення на користь органу", - сказав голова агенства.

"Голос" не зможе відновити держфінансування.

Відповідаючи на запитання щодо можливості відновлення держфінансування партії "Голос", Павлищук зауважив, що це вже назавжди, бо було повторне порушення.

"У них були недостовірні відомості на майже 5 млн грн", - сказав він.

Влітку партія "Голос" звернулася до суду, бо 25 червня Національне агентство з питань запобігання корупції своїм наказом зупинило їй держфінансування. Причина - недостовірні відомості у фінансовому звіті партії за ІІІ квартал ще… 2020 року.

За даними НАЗК, партія заплатила кошти товариству "Мейнтіс" за юридичні послуги, які те не надавало. А про сплату за послуги двох ФОПів послалася на проєкти рішень, котрі на момент ухвалення договорів із ними не були зареєстровані у парламенті.

Зараз ви читаєте новину «Партія "Голос" ризикує втратити державне фінансування назавжди - голова НАЗК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути