четвер, 10 жовтня 2024 19:28

ЦПД: Росія готує інформаційну операцію проти України й Туреччини

ЦПД: Росія готує інформаційну операцію проти України й Туреччини
Росія хоче зруйнувати відносини Києва із союзниками. Фото: Pexels

Росія планує кампанію для дискредитації військово-технічного співробітництва України й Туреччини.

Наприкінці жовтня через пропагандистський канал Russia Today спецслужби планують оприлюднити серію дезінформаційних матеріалів про те, що Україна нібито без відома США торгує зброєю з Туреччиною в інтересах турецьких приватних компаній. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

"У налагодженні таких поставок пропагандисти звинувачуватимуть Міністра оборони України. Просуватиметься вигадана версія, що для перевезення зброї до Туреччини буцімто використовуються літаки, які доставляють озброєння та військову техніку з Туреччини до України. Начебто зворотнім рейсом до Туреччини вони перевозять списану, трофейну та іншу зброю", - пояснили в ЦПД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина наголошує на поверненні Україні окупованих Росією територій - радник Ердогана

Російські спецслужби таким чином намагатимуться дискредитувати військово-політичне керівництво України та зруйнувати відносини Києва із союзниками.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із лідером Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Лідери обговорили подальший розвиток стратегічного партнерства між країнами.

Зосередилися, зокрема, на нарощуванні двосторонньої торгівлі, інвестицій та економічної співпраці, а також участі турецьких компаній у відбудові України.

Зараз ви читаєте новину «ЦПД: Росія готує інформаційну операцію проти України й Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути