вівторок, 29 серпня 2017 14:58

У Миколаєві планують убити майже 5 тис. собак

У Миколаєві планують убити майже 5 тис. собак
Лідери українських зоозахисних організацій України, волонтери, громадяни України звернулись до мера міста Миколаїв не допустити масових страт тварин. Фото - Reuters

У Миколаєві на засідання сесії Миколаївської міської ради виносять пропозиції щодо змін до "Програми поводження із собаками та котами на території Миколаєва на 2013–2017 роки".

Проект рішення пропонує застосовувати масову евтаназію вуличних тварин у зв'язку з неблагополучною епізоотичною ситуацією. Про це йшлося в сюжеті ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік замовив вбивство власної вівчарки

"Масова евтаназія безпритульних тварин у Миколаєві повністю перекреслює всі наші зусилля, спрямовані на гуманне вирішення проблеми регулювання чисельності вуличних тварин", - заявив експерт Animal-id info UA Віктор Копач.

2017 року у місті нарахували 4900 безпритульних тварин. 2016-го кількість тварин була значно вищою – 7400 особин.

"Масова евтаназія тварин є частиною ганебного зоореалістичного руху, який є небезпечним та руйнівним для суспільства, – каже Наталія Вишневська, координатор зоозахисного напрямку Національного екологічного центру України.

Прикладом ефективного використання гуманних методів регулювання чисельності вуличних тварин є львівський, житомирський, черкаський, київський, дніпровський, чорнобильський досвід. Лідери українських зоозахисних організацій України, волонтери, громадяни України звернулись до мера Миколаєва не допустити масових страт тварин.

На Рівненщині школярі смажили на вогні цуценят і зацікавлено спостерігали за муками тваринок. Про пекельну екзекуцію дорослі дізналися від вихованців дубенського дитячого садочку, адже школярі-садисти знущалися з чотирилапих просто перед очима в малечі.

Зараз ви читаєте новину «У Миколаєві планують убити майже 5 тис. собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути